Венеція стягуватиме з туристів кошти: Кому і за що доведеться платити в 2024 році

Популярний італійський курорт Венеція стане платним у пікові дні. За вхід з туристів стягуватимуть 5 євро, якщо вони не залишатимуться на ніч, передають Патріоти України

Експериментальна ініціатива запрацює в 2024 році та діятиме в дні-пік. Місцева влада має на меті врегулювати кількість відвідувачів і спонукати гостей приїжджати в менш завантажений час, пише Daily Mail.

Починаючи з 16 січня запрацює вебсайт www.cda.ve.it, на якому відвідувачі зможуть "забронювати" день у Венеції. Платити доведеться кожному туристу, якому виповнилося 14 років.Іноземці, які приїжджатимуть на день, за п’ять євро отримають QR-код, який потім перевірятимуть на пунктах контролю в семи точках доступу по всьому місту, в тому числі на головному залізничному вокзалі.

Попередньо очікується, що правило діятиме 29 днів в період з квітня до середини липня, що охопить більшість вихідних. Однак тільки від заповненості міста буде залежати, чи доведеться гостям Венеції платити за вхід.

Тобто якщо уряд бачитиме, що в той чи інший день до міста вʼїхало багато людей, з інших стягуватимуть плату з 8:30 до 16:00. Якщо туристів буде мало, платити не доведеться.

У плани урядовців входить заохочення до тривалих подорожей у місті та поїздок у будні дні. Це начебто має допомогти розвантажити курорт і покращити якість життя містян. Мандрівники, які нададуть докази бронювання готелю чи зупинки в іншому місці на ніч і довше, не платитимуть.

Рік полярних сяйв: Астронавт NASA показав приголомшливі кадри з орбітальної станції, що зафіксували дивовижне природне явище (відео)

субота, 27 липень 2024, 15:15

У NASA показали нові кадри з борту Міжнародної космічної станції: на камеру потрапили полярні сяйва, зірки та швидкий метеор. Відео записав астронавт, командир місії SpaceX Crew-8 Метью Домінік, передають Патріоти України з посиланням на Space.com. . ...

Диву даєшся, звідки древні знали такі технології більше 4,5 тисяч років тому: Науковці з'ясували, як зводили найдавнішу зі славетних пірамід Єгипту

субота, 27 липень 2024, 14:45

Досліджуючи околиці піраміди Джосера, вчені знайшли ймовірний спосіб, яким стародавні єгиптяни доставляли кам’яні блоки для будівництва небаченої доти за розмірами споруди, що стала передвісницею знаменитих трьох великих пірамід поблизу Гізи, зазначают...