Вербував і готував вбивства: СБУ затримала в Україні агента російської ФСБ (фото)

Затримання агента ФСБУ Маріуполі силовики затримали агента ФСБ. Він намагався завербувати співробітників СБУ і готував вбивства окремих офіцерів української спецслужби, повідомляють Патріоти України.

Затриманий – офіцер запасу ЗСУ. У 2017 році його завербував кадровий співробітник ФСБ РФ під час зустрічі випускників Ленінградського вищого військово-політичного училища протиповітряної оборони імені Андропова. Так, новоспеченого агента передали на зв’язок так званого "міністерства державної безпеки ДНР", а саме – громадянину України В’ячеславу Левченку.

Левченко у 80-тих роках проходив строкову військову службу у прикордонних військах КДБ СРСР. Потім він обіймав різні посади в органах МВС України та Управлінні державної пенітенціарної служби у Дніпропетровській області. У 2014 році його затримали за підозрою у скоєнні злочину за статтею "Створення терористичної групи чи організації". Згодом Левченка обміняли на полонених військовослужбовців ЗС України.

Так, під його керівництвом завербований ФСБ агент намагався вербувати діючих співробітників СБУ, а також готував фізичну ліквідацію окремих офіцерів української спецслужби.

Він також збирав і передавав актуальну розвідувальну інформацію про переміщення військової техніки й дислокацію задіяних у проведені ООС підрозділів Збройних сил.

Оперативники спецслужби затримали зловмисника у Маріуполі під час отримання матеріалів з обмеженим доступом про окремі аспекти оперативно-службової діяльності СБУ. Під час обшуків у його помешканні вони виявили багато мобільних терміналів, сім-карт, зокрема провайдера "Фенікс" з тимчасово окупованої території Донеччини, магнітних носіїв інформації, а також кілька комп’ютерів, які використовувались для обробки, зберігання та передачі здобутих розвідувальних відомостей. Так, агента ФСБ РФ та за сумісництвом офіцера запасу арештували на 60 днів, його звинувачують у держзраді.

NASA опридюднило унікальне відео лавового озера на супутнику Юпітера

четвер, 25 квітень 2024, 4:15

"Вчені під час місії NASA Juno до Юпітера перетворили дані, зібрані під час двох недавніх прольотів повз Іо, на анімацію, яка підкреслює дві найдраматичніші особливості супутника Юпітера: гору та майже гладке, як скло, озеро охолоджуючої лави", – йдеть...