Вересень 2022 буде найспекотнішим за останні 30 років - прогноз погоди на осінь в Україні

Погода в Україні у вересні 2022 буде більше схожа на літню. Середня температура повітря може бути на один градус вище, ніж в останні 30 років. Такий прогноз погоди озвучила завідувачка відділу прикладної метеорології та кліматології Укргідрометцентру Віра Балабух, передають Патріоти України.

За її словами, у вересні відбувається поступовий перехід від літніх до осінніх процесів. "Очікується, що цього року протягом вересня, особливо в першій половині, на значній території країни ще зберігатиметься літня погода", - сказала Балабух 24 каналу.

Синоптик попередила, що в південних і східних областях можливий дефіцит опадів - погода у вересні там буде посушливою. Водночас західні регіони нарешті накриє довгоочікувана прохолода.

В цілому, як свідчить прогноз погоди, перша половина осені 2022 буде теплою та посушливою. Потім теплі й холодні повітряні маси будуть чергуватися, тому очікується нестійка погода.

На територію України потраплятиме арктичне повітря. Територію України накриють тумани, очікуються похмурі дні, заморозки та мряка. Крім того, в Карпатах можливі снігопади та ожеледиця, резюмувала синоптик.

У Львові 50-річний чоловік безжально вбив рідну матір

субота, 20 квітень 2024, 14:19

У Львові 50-річний чоловік вбив власну матір. Тепер йому загрожує до десяти років тюрми. Про це повідомили у поліції Львівської області, передають Патріоти України. Повідомлення про тіло жінки без ознак життя у квартирі одного з будинків на вулиці Горо...

Затримано військових, які розстріляли поліцейських на Вінниччині. Відео з бодікамери вбитого патрульного виклали в мережу (18+)

субота, 20 квітень 2024, 13:14

Військових, яких розшукували за розстріл поліцейських на Віниччині, затримано. Про це повідомили українські ЗМІ, передають Патріоти України. . За попередніми даними, вони здалися самі. Раніше стало відомо, що Вінницька спеціалізована прокуратура у сфе...