Верховний суд дозволив українцям не повертати деякі борги за комуналку

Українцям дозволили не повертати борги за комуналку. Такий вердикт ухвалив Верховний суд України. Отже, він перекреслює всі інші рішення, ухвалені судами попередніх інстанцій. Йдеться не про всі комунальні борги, а лише про ті, що залишилися від попередніх власників житла.

Відповідну постанову було винесено Верховним судом України за результатами розгляду конкретної справи, пов'язаної з боргами за комуналку.

У своєму зверненні до ВСУ громадянка просила переглянути рішення судів попередніх інстанцій, яким її зобов'язали сплатити борги за комуналку, що залишилися від колишніх власників квартири.

Купуючи житло, жінка й гадки не мала, що його колишні власники заборгували комунальникам чималу суму. Про борг за тепло новій власниці стало відомо лише після того, як їй надіслали досудову вимогу щодо сплати боргу за теплопостачання.Можливо, якби сума боргу була невелика, жінка не оскаржувала б цю вимогу у суді, а просто сплатила би гроші. Проте борг виявився чималим – понад 50 тисяч гривень.

Суди попередніх інстанцій залишили позов постачальника тепла до власниці житла без змін. Місцева Феміда послалась на те, що законодавство не передбачає списання боргів за комуналку.

Проте ВСУ подивився на цю ситуацію під іншим кутом: нова власниця лише недавно придбала цю квартиру. Отже, вона не одержувала від постачальника послуги, за які виникла заборгованість. Таким чином, вона не зобов'язана розплачуватись за послуги, які отримала інша людина.

Зрештою постанова ВСУ була винесена на користь нової власниці житла. Тим самим було створено прецедент, що дозволяє й іншим власникам куплених квартир не повертати борги за комуналку, які були накопичені їхніми попередниками.

Готують дітей до війни: Окупанти влаштували змагання з пілотування БПЛА серед школярів у Скадовську

п’ятниця, 17 травень 2024, 6:22

За даними національного спротиву, російські окупанти у тимчасово окупованому Скадовську влаштували для школярів змагання з пілотування БПЛА. Деталі: У повідомленні спротиву зазначають, що у турнірі з пілотування БпЛА змагалися школярі молодших класів (...

Не всякий вправний ухилянт перепливе... У ДПСУ пояснили, чим саме підступна річка Тиса

п’ятниця, 17 травень 2024, 6:15

Через швидку течію річки Тиса, мул, численні вихорі та втягування — багатьом навіть вправним плавцям не вистачає сил, щоб подолати щонайменше 50-метрову дистанцію. Окрім того, в Тисі є численні підводні загородження, в які річка затягує під час підйомі...