Верховний суд вирішив: У Херсоні більше немає вулиці Катерини Гандзюк

22 лютого у Херсоні вирішили перейменувати вулицю Лютеранську на вулицю імені Гандзюк. За це рішення проголосували 38 депутатів.

Верховний суд визнав незаконним перейменування вулиці Лютеранської у Херсоні на вулицю імені загиблої активістки Катерини Гандзюк. Він не задовольнив касаційну скаргу міськради та повернув передню назву. Про це йдеться у рішенні суду. Також про перейменування повідомив адвокат Масі Найєм, передають Патріоти України.

«Ця вулиця все одно буде перейменована на вулицю імені Катерини Гандзюк. Питання суто часу», — наголосив він.

Також про рішення суду повідомив адвокат підозрюваного у вбивстві Гандзюк глави Херсонської облради Владислава Мангера Дмитро Ільченко. Він каже, що рішення остаточне і оскарженню не підлягає. Переконує, що суд виніс таке рішення, оскільки міськрада не надала документів, які передбачені законом, щодо того, чому вулицю потрібно було назвати іменем загиблої активістки.

Перейменування вулиці

22 лютого у Херсоні вирішили перейменувати вулицю Лютеранську на вулицю імені Гандзюк. За це рішення проголосували 38 депутатів. На Лютеранській розташовані управління СБУ та Нацполіції Херсона. 10 травня Херсонський окружний адміністративний суд скасував рішення міської ради. Позов до суду подали фізичні особи.

Провину заперечував: На Волині педагога засудили на три роки через ухилення від мобілізації

субота, 20 квітень 2024, 8:23

У Волинській області до 3 років позбавлення волі засудили колишнього вчителя, який категорично відмовився від мобілізації та просив суд виправдати його. Про це йдеться у вироку Ківерцівського районного суду Волинської області, передають Патріоти Укра...

Мобілізація в Україні триває: Стало відомо, які дані потраплять до оновленого реєстру призовників

субота, 20 квітень 2024, 7:26

Напередодні відбулось засідання Комітету з питань нацбезпеки, оборони та розвідки, на якому було розглянуто три законопроєкти. Серед них - про реєстр військовозобов’язаних. Про це повідомила членкиня комітету Ірина Фріз (фракція "Європейська солідарніс...