Весна бере своє: Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на 11 квітня

По всій території України, 11 квітня очікується хмарна погода з проясненням, без істотних опадів, повідомляє Український гідрометеоцентр. Лише в центральних і східних областях вдень очікуються опади у вигляді дощу.

Вітер переважно північно-східний, 5-10 м/с, у південних та східних областях місцями пориви 15-20 м/с. Температура вночі 3-8° тепла, вдень 12-17°; в Карпатах вночі близько 0°, вдень 3-8° тепла.

У Києві та області, сьогодні, погода буде хмарна з проясненнями, без істотних опадів
Вітер північно-східний , 5-10 м/с. Температура по області вночі 3-8° тепла, вдень 12-17°;
у Києві вночі 4-6° тепла, вдень 13-15°.

11 квітня наші предки святкували День берези. Вважалося, що цього дня березовий сік має особливу силу. Вірили, що потрібно прокинутися рано-вранці, піти до березового гаю і напитися соку, щоб бути здоровим і щасливим протягом всього року. Можна прихопити з собою додому і кілька гілочок берези. Ними прикрашали дах будинку чи клали на горищі, щоб захистити житло від ударів блискавки. Кілька гілочок обов'язково залишали в городі, щоб отримати хороший урожай. А якщо в сім'ї хворіла дитина, її легенько постукували березовими гілками для швидшого одуження.

Забирають хворих і працівників оборонних підприємств: Нардеп Костенко жорстко розкритикував роботу ТЦК

субота, 18 травень 2024, 19:44

Секретар оборонного комітету Верховної Ради, нардеп Роман Костенко розкритикував низку порушень у роботі ТЦК та СП. Він також навів приклади таких порушень, як-от мобілізація працівника оборонного підприємства та людини з проблемами з зором. Про це Кос...

На Дніпропетровщині чоловік вдарив ножем співробітника ТЦК

субота, 18 травень 2024, 18:41

У місті Синельникове, що на Дніпропетровщині, чоловік із ножем на співробітника територіального центру комплектування та соціальної підтримки, який роздавав повістки. Про це повідомляє офіційний Telegram-канал Сухопутних військ ЗС України, передають Па...