Весна бере своє: В українських лісах прокинулися ведмеді (фотофакти)

У Галицькому національному природному парку прокинулися ведмеді. Це сталося під час першої відлиги наприкінці лютого. Про це розповів заступник директора з наукової роботи Галицького НПП Володимир Бучко, передають Патріоти України.

Клишоногі почуваються добре, зиму вони перенесли без проблем. "Зараз триває процес, я би сказав, прокидання. Він досить тривалий. Ведмеді дуже кволі. Не їдять, багато п’ють води. Вони чекають, поки почнуть розбухати бруньки і з’являться перші листочки. Тоді тварини активно живитимуться вже зеленими кормами. Поки що вони їдять у нас рибу, у невеликій кількості куряче м’ясо, моркву та яблука", – розповідає Володимир Бучко.

За його словами, те, що ведмеді впали у сплячку, свідчить про їхнє правильне утримання та комфортні умови перебування у парку. До слова, зараз у Галицькому національному природному парку перебуває 278 видів тварин та птахів. Також тут є 260 кажанів, яких випустять у дику природу, коли з’являться перші комахи.

Джерело: UA:Суспільне

Зірка українського спорту розповів курйозну історію, як він здобув золоту медаль на Олімпіаді-2016

середа, 1 травень 2024, 21:42

Титулований український гімнаст Олег Верняєв пригадав цікаву історію, яка трапилась з ним під час Олімпійських іграх-2016 у Бразилії, передають Патріоти України. «У принципі, вся Олімпіада в Ріо була цікавою. У день фіналу на брусах [Олег завоював золо...

"Мобілізував" автопарк на 11 млн: В Запоріжжі працівник ТЦК незаконно вилучав автівки

середа, 1 травень 2024, 21:30

Працівник Терцентру комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП) в Запоріжжі, який протиправно вилучав транспортні засоби, постане перед судом. ДБР завершило розслідування у справі. Про це інформує пресслужба Державного бюро розслідувань, передаю...