Весна неприємно здивує: Синоптикиня попередила про північний вітер, нічні морози й сніг, а також назвала дні, коли буде найхолодніше

В Україні зберігатиметься весняна погода, але, починаючи з середи, стане прохолодніше і задує північний вітер. Про це NV розповіла Наталія Птуха, синоптикиня Укргідрометцентру, передають Патріоти України.

"З середи на територію України впливатиме антициклон з центром над північною Європою, — розповідає експертка. — І ось його "гребінь" буде поширюватися на територію України. Це забезпечить у більшості областей цього тижня переважно погоду без опадів".

Втім, 5−6 березня у західних областях можлива дещо нестійка погода, можуть бути невеликі опади у вигляді дощу, вночі - з мокрим снігом. А 6 березня у північних та центральних областях дощитиме й вдень, і 7 березня вже й на півдні можливий невеликий дощ.

"Але це лише місцями і невеликі, дуже такі локальні опади", — наголосила Птуха.

8 березня на Закарпатті та в Карпатах вночі сніжитиме, а вдень очікуйте дощ.

Найбільша імовірність снігу цього тижня у західних областях: на Волині, Рівненщині місцями може випасти 1−2 см снігу.

5−6 березня вночі −3…+3, а 7−9 березня нічний мороз посилиться, в деяких місцях сягатиме -7. А вдень 5 березня +4…+10 на півдні та Закарпатті повітря може прогрітися навіть до +11…+16. І вже 6−9 березня вдень там буде значно прохолодніше — 0…+8.

Приблизно такий температурний режим буде утримуватися до кінця тижня, прогнозує представниця Укргідрометцентра.

Вночі у більшості областей температура опускатиметься нижче нуля, трохи холодніше буде на північному сході - Чернігівщина і Сумщина, трохи тепліше — на півдні. А в західних областях — від 0 до -2.

А ось наступний тиждень буде тепліший, хоч і більш дощовий. "Буде більше хмарності, а морози нічні послабшають, — додає Птуха. — Та в денні години повітря надто прогріватися не буде — через ту ж хмарність".

У столиці найближчим часом переважно без опадів, лише вдень 6 березня місцями невеликий дощ, подекуди з мокрим снігом. Решта часу переважно без опадів. 5 березня вночі ще близько нуля градусів, вдень +7…+9, а надалі вночі буде холодно: −2…−4 градуси. Вдень 6−7 березня +2…+4. А 8−9 березня вдень буде трохи тепліше, втім не більше +6 градусів.

Підношення Осірісу: Унікальні артефакти з золота і та інші важливі речі: Археологи знайшли скарби єгиптян VII - VI ст. до н.е.

субота, 27 липень 2024, 0:30

Археологи виявили 63 давньоєгипетські гробниці у провінції Дум’ят, яка колись була центром торгівлі. Досліджуючи поховання, вчені натрапили на численні артефакти, зокрема золоті прикраси та поховальні приношення, передають Патріоти України. Як пише Her...

На Уралі прорвало чергову дамбу водосховища. Населення рятується на дахах будинків (відео)

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:30

У Челябінській області Росії прорвало дамбу Кіалімського водосховища. Вода швидко поширюється, затоплено велику кількість будинків. Про це повідомляють російські Telegram-канали в п'ятницю, 26 липня. За інформацією управління МНС у Челябінській област...