Весна в Україні буде 1-2 місяці, а літо стане довшим: Синоптик здивував прогнозом

Погода, яка спостерігалася взимку 2019-2020 в Україні, залишиться з нами в найближчі роки. Температура буде близькою до тієї, що спостерігається в середземноморських країнах. Дуже теплі зими будуть з мінімумом опадів. Перехідні сезони стануть набагато коротше. Весна, наприклад, може тривати один місяць замість трьох. Про це розповів директор Українського гідрометеорологічного центру Микола Кульбіда, передають Патріоти України.

"Якщо взяти останні років 25, то в 22 з них середня температура була вище кліматичної норми. У приблизно половині випадків - значно вище норми. І було всього кілька випадків, коли зимовий період був близьким до норми і трохи нижче норми. Загальна тенденція йде до стійкого і різкого підвищення температурного режиму в зимовий період. У найближчі роки ця тенденція нікуди не дінеться", - зазначив експерт.

Кількість опадів в найспекотніші місяці буде низькою. "Якщо, наприклад, середня річна температура повітря на земній кулі зросла на півтора градуси, то у нас - на 1,7-1,8 градуса. Говорити, що це зростання вдвічі, звичайно, не можна. Але різниця є, і вона пов'язана суто з фізико-географічним положенням України. Якщо взяти Північ, Скандинавію, наприклад, то ця різниця фантастично велика (підвищення температур у порівнянні з тим, як було раніше), але в цілому в Україні ця різниця ближче до глобальних оцінок, ніж до того, що ми спостерігаємо на півночі Європи", - вважає Кульбіда.

За словами директора Українського гідрометеорологічного центру, південна Україна поступово наближається по своєму клімату до Греції. Однак у самій Греції змін погоди набагато менше. "Надалі можна говорити, що загальне підвищення температури, звичайно, буде сприяти зменшенню кількості днів з нормальним сніговим покривом навіть у Карпатах. Відбуватиметься також підвищення температури в горах", - вважає експерт.

Джерело: Главком

"Немає чим за газ та світ заплатити": Народний артист розповів, яку пенсію отримують легендарні українські співаки

середа, 24 квітень 2024, 19:41

Відомий співак, композитор та народний артист України Іван Попович заявив, що має пенсію 5 тис. грн в місяць. Також він розповів про тяжку долю багатьох українських зірок після завершення кар'єри, передають Патріоти України. Попович повідомив, що пенсі...

Накивала п'ятами чи спіймали? У Росії зникла ексдружина затриманого за хабарі заступника Шойгу

середа, 24 квітень 2024, 18:43

Родичі ексдружини затриманого за хабарі заступника міністра оборони РФ Тимура Іванова - Світлани Захарової - не можуть зв'язатися з нею. Згідно з непідтвердженими даними, 50-річна жінка, відома також під прізвищами Маніович та Іванова, могла бути затри...