Ветеран ЗСУ подав у суд проти РФ через війну - йому присудили 15 млн грн компенсації

Шевченківський районний суд Києва задовільнив позов ветерана ЗСУ, який отримав важке поранення. Українець вирішив судитись з РФ: йому присудили 15 млн грн компенсації.

Як йдеться в матеріалах судової справи 761/1031/24. Ветеран просив стягнути на свою користь 60 млн грн. Він був направлений у зону бойових дій Чернігівського напрямку. Брав участь у бойових діях для оборони та визволення Києва.

"У подальшому, ніс службу біля м. Канів по обороні міста та підступів до Києва. Далі був направлений на Бахмутський напрямок, а згодом у м. Сіверськ. 3 серпня 2022 року під час виконання бойового завдання позивач потрапив під мінометний обстріл, де був тяжко поранений. Отримав поранення верхніх та нижніх кінцівок, з подальшою ампутацією правої ноги, осколочне поранення в голову, що призвело до двох переломів основи черепу, контузії та розриву барабанних перетинок", – йдеться в рішенні суду.

В рішенні суду йдеться, що позивач перебував та перебуває у пригніченому стані, бачив усі жахи війни, пережив втрати побратимів. "При цьому, терористичні обстріли всієї території України продовжуються і дотепер, позивач продовжує боятись за свою сім`ю", – йдеться в матеріалах справи.

Винною в цих подіях позивач вважає РФ, яка розпочала загарбницьку війну, підступно та віроломно напала на Україну. Суд розглянув позов і задовільнив його частково: тільки в сумі 15 млн грн.

Щоправда, виконати таке рішення буде практично неможливо. Росія не має майна на території України, тож примусово виконати рішення через арешт та продаж майна не вдасться.

Молочка перетворюється для більшості українців на розкіш: Експерти прогнозують подальше зростання цін

субота, 27 липень 2024, 19:00

У червні зростання цін на продукти прискорилося і стало найбільшим з початку 2024 року, нагадують Патріоти України. Восени ще подорожчають п’ять категорій продуктів, серед них і молоко. . Скільки зараз коштує молоко в Україні та чому ціна на нього зро...

Музичний фестиваль "Рандеву" в Юр Малі: Вєрка Сердючка зі сцени звернулася до Алли Пугачової (відео)

субота, 27 липень 2024, 18:00

26 липня, стартував щорічний музичний фестиваль "Рандеву" в Юрмалі, який організувала латвійська співачка Лайма Вайкуле. Не секрет, що на захід вона запросила і українських виконавців, зокрема, Настю Каменських, Макса Барських, ALEKSEEV та Вєрку Сердюч...