Везли 1300 км до сина: Львівські медики здійснили останню мрію важкохворої українки (фото)

Львівські медики здійснили останню мрію важкохворої українки, подолавши шлях у 1300 кілометрів до її рідного міста Одеси. Дізнавшись про важку хворобу, жінка хотіла встигнути побачити й обійняти сина, а ще почути шум моря, передають Патріоти України.

Як розповіли в Першому медичному об'єднанні Львова, на інформаційну лінію їхнього контакт-центру звернувся українець Олександр, який нині мешкає у Словаччині. Чоловіка цікавило, чи можливо транспортувати важко хвору дружину із міста Жаліна до української Одеси, звідки вони родом.

За місяць до того у його дружини, 50-річної Тетяни, виявили рак легень четвертої стадії. До лікарів жінка звернулася через кашель.

Хвороба швидко прогресувала та забирала останні сили Тетяни. Порадившись із чоловіком, вона захотіла повернутись додому, в Україну, щоб востаннє побачити й обійняти сина. А ще почути шум одеського моря.

"Для нас таке завдання також стало викликом. Пацієнтка - у критичному стані та кисневозалежна, а дорога далека. Та ретельна підготовка до цього перевезення - і хвора вже у Львові. Далі - емоційна зустріч з рідними в Одесі", - розповіли медики.

Реанімобіль облаштований необхідним обладнанням для транспортування вкрай важких хворих. А кваліфіковані реаніматологи роблять таке транспортування безпечним., Пацієнти, які потребують транспортування реанімобілем, можуть звертатися до Першого медичного об'єднання Львова за номером 0800 33 30 03.

ТЦК загрожує повний колапс: Раді доведеться правити закон про мобілізацію

субота, 27 квітень 2024, 1:45

Як пише видання Texty, територіальні центри комплектування (ТЦК) не встигнуть актуалізувати дані усіх військовозобов’язаних за 60 днів, як того вимагає новий закон про мобілізацію, і це створить додатковий хаос, передають Патріоти України. "Управлінсь...

Не холодно і не спекотно: На вихідні настане така погода, що трапляється раз на рік - синоптик

субота, 27 квітень 2024, 0:55

На вихідних в Україні очікується чудова весняна погода з комфортною температурою. Про це повідомила синоптик Наталка Діденко на своїй сторінці Facebook. "Вихідними, 27-28 квітня, в Україні буде така погода, яка буває чи не раз на рік", - каже вона. ...