Вгамувати "гонщиків" на дорогах: Верховна Рада розгляне законопроєкт про багатотисячні штрафи і позбавлення прав

У Верховну Раду внесли проєкт закону "Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо удосконалення адміністративної відповідальності за керування або експлуатацію транспортних засобів із перевищенням допустимого рівня шуму".

Відповідний законопроєкт №9564 у Верховній Раді зареєстрували низка депутатів від фракції "Слуга народу" включно з її головою Давидом Арахамією.

Текст законопроєкту та супровідних документів наразі не оприлюднено.

За словами народного депутата Ярослава Железняка ("Голос"), законопроєкт має посилити відповідальність для "гонщиків з прямотоками на спорткарах та мотоциклах, які зараз так гучно стартують на вулицях міста".

"Пропонується доповнити КУпАП новою статтею відповідного змісту, відповідальність штраф до 1000 неоподатковуваних мінімумів доходів, повторне – 2000 + позбавлення прав до 6 місяців", – написав депутат у Telegram.

Молочка перетворюється для більшості українців на розкіш: Експерти прогнозують подальше зростання цін

субота, 27 липень 2024, 19:00

У червні зростання цін на продукти прискорилося і стало найбільшим з початку 2024 року, нагадують Патріоти України. Восени ще подорожчають п’ять категорій продуктів, серед них і молоко. . Скільки зараз коштує молоко в Україні та чому ціна на нього зро...

Музичний фестиваль "Рандеву" в Юр Малі: Вєрка Сердючка зі сцени звернулася до Алли Пугачової (відео)

субота, 27 липень 2024, 18:00

26 липня, стартував щорічний музичний фестиваль "Рандеву" в Юрмалі, який організувала латвійська співачка Лайма Вайкуле. Не секрет, що на захід вона запросила і українських виконавців, зокрема, Настю Каменських, Макса Барських, ALEKSEEV та Вєрку Сердюч...