Вічна шана Герою! Найкращий у світі пілот-винищувач: Ас ЗСУ Олександр Оксанченко загинув у бою, відволікаючи авіацію ворога (фото, відео)

У повітряному бою з російськими окупантами загинув, відволікаючи на себе ворожу авіацію, знаменитий український АС, полковник Олександр Оксанченко. Указом президента воїн-пілот удостоєний званням Герой України (посмертно), зазначають Патріоти України

Оксанченко був визнаний найкращим льотчиком-винищувачем у світі. Розповідь про талановитого пілота, фото і відео його демонстрацій вищого пілотажу - в матеріалі нижче. На рахунку Олександра Яковича Оксанченка - понад 2 тисячі льотних годин. Зараз, під час війни Росії проти України, офіцер захищав наше небо від ворога і землю від ракет окупантів.

В одній з битв полковник ціною життя прийняв удар на себе, щоб відволікти авіацію противника. Про це розповідають вночі 1 березня в Telegram-каналі "оперативний ЗСУ" і захисниця України Лана Борисова на Facebook-сторінці.

"У 2018 році я дуже поспішала зробили в музеї бригади стенд, присвячений цьому Великому і талановитому льотчику. Шкода, що Героя України він не отримав за життя, адже був вартий цього... І моє останнє повідомлення йому... Він для мене назавжди герой, назавжди живий" - написала вона.

Офіцер-пілот отримав всесвітню популярність після тріумфальних польотів на авіашоу в чеському місті Градець Кралове в 2017 році (Czech International Air Fest-2017), де він представляв ЗС ЗСУ на навчально-бойовому літаку-винищувачі Су-27 з новою пілотажною програмою. Ось відео його виступу:

За рік до цього, у 2016-му, Оксанченко під час свого виступи в повітрі в Словаччині здивував публіку оновленою програмою - до фігури вищого пілотажу він додав кілька нових елементів, а також ускладнив програму ефектними зв'язками типу косих петель під 90 градусів. Найбільше публіку вразило бездоганне виконання петлі Нестерова, кількох "дзвонів", бойові розвороти з поворотом у внутрішній бік ("вухо"), бойові розвороти з бочками.

Полковник ПС ЗСУ Олександр Оксанченко блискуче виступив на королівському міжнародному авіашоу "Ейр Тату" в 2018 році на авіабазі Фейфорд графства Глостершир в Англії (The Royal International Air Tattoo) з програмою на винищувачі СУ-27.

Олександра Оксанченко бездоганно виконував найскладніші елементи вищого пілотажу. Його почерк і стиль виконання складних фігур в небі знає весь світ.

Полковник по праву вважають одним з кращих серед льотчиків-пілотажників бойових літаків - про це говорять як відгуки зарубіжних і вітчизняних колег і експертів, так і численні нагороди.

Нічний удар по стратегічним об'єктам окупантів в Криму: Севастополь залишився надовго без світла, у школах скасували навчання

п’ятниця, 17 травень 2024, 8:56

В окупованому Севастополі після нічної атаки призупинено роботу підстанції, у місті - точкові знеструмлення, скасовано заняття у всіх школах, закладах середньої освіти і дитячих садках. Про це повідомив окупаційний керівник анексованого міста Михайло ...

Незаконна стояв від "другого пришестя" Януковича: У Києві вночі знесли храм-МАФ Московського патріархату незаконно побудований біля фундаментів Десятинної церкви Х ст.

п’ятниця, 17 травень 2024, 8:40

17 травня у Києві демонтували будівлю, яку всупереч законодавству самочинно звела релігійна громада УПЦ МП на території Національного музею історії України в буферній зоні об’єкта всесвітньої спадщини ЮНЕСКО "Київ: Собор Святої Софії та прилеглі монаст...