"Вічна жінка": Яскрава історія 102-річної італійки, яка перемогла коронавірус (фото)

Італійка в дитячому віці пережила пандемію грипу 1918/1919 років, в якій загинуло щонайменше 50 мільйонів людей у всьому світі.

Італіка Грондоні. Фото: італійські ЗМІ.

Італіка Грондоні, котора пережила пандемію іспанського грипу 1918/1919 років, вилікувалася від коронавірусу практично без допомоги лікарів. Про "вічну жінку", як назвали 102-річну італійку журналісти, повідомляє італійська преса, передають Патріоти України.

Ще на початку березня Італіка звернулася в поліклініку з легкими симптомами коронавірусу, після чого 20 днів провела в лікарні італійського міста Генуя. Лікарі зазначають, що у неї були лише незначні симптоми коронавірусу, однак одужала вона практично без допомоги медиків. Тести, проведені 26 березня, показали, що в її організмі вже немає вірусу.

"Не знаю, в чому її секрет, але вона любить життя, танці, музику, Фредді Меркьюрі і мотогонщика Валентино Россі. Вірус перед нею здався", - зазначила з цього приводу племінниця Італіки.

Як відомо, середній вік пацієнтів, які помирають в Італії від коронавірусу, становить 78 років. Тому дивно, що людина у віці понад 100 років впоралася з хворобою. При цьому медики зазначають, що Грондоні в дитячому віці пережила пандемію грипу 1918/1919 років, в якій загинуло щонайменше 50 мільйонів людей у всьому світі. "Ми отримали серологічні зразки, вона - перший відомий нам пацієнт, який, можливо, пройшов через "іспанський грип", - повідомили в лікарні.

Новий скандал: На Закарпатті жінки напали на військових (відео)

п’ятниця, 19 квітень 2024, 19:14

19 квітня на Закарпатті стався черговий конфлікт між місцевими жителями та представниками Територіального центру комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП). Про ситуацію розповіли у Закарпатському обласному ТЦК, передають Патріоти України. Там ...

В Україні змінюються умови військового обліку: Що тепер чекає на чоловіків

п’ятниця, 19 квітень 2024, 18:56

В Україні відбудуться зміни в умовах військового обліку завдяки новому закону про мобілізацію. Зокрема, чоловіки повинні будуть уточнити свої військово-облікові дані без очікування повістки. Крім того, запрацював єдиний реєстр "Оберіг" - там міститься ...