Від 5 до 7 років: Майора ЗСУ і ветерана АТО, який відкрито критикував Зеленського, ДБР намагається посадити

Державне бюро розслідувань почало кримінальне провадження стосовно майора з оперативного управління штабу Командування Сухопутних військ Романа Ковальова, особистість якого стала відомою після критики президента Володимира Зеленського в соцмережах. Про це він повідомив у себе в Facebook, передають Патріоти України.

За словами військовослужбовця, йому інкримінують непокору, вчинену в умовах особливого періоду (частина 3 статті 402 Кримінального кодексу). Стаття передбачає покарання у вигляді позбавленні волі на термін від 5 до 7 років.

Сам Ковальов вважає справу сфабрикованою, а всі докази – сфальсифікованими. Слід зазначити, що після новини про відкриту кримінальну справу офіцер обрушився на президента Зеленського з новою хвилею критики:

“Саме завдяки вашій ненависті до своїх громадян, саме завдяки вашій панічній боязні будь-якої критики, саме завдяки вашому страху, що всі дізнаються, що ви нездара і порожнє місце, ви перетворюєте цю країну у “жовто-блакитну Росію” – країну в якій є цар і мовчазні холопи! Але, нешанований Верховний Головнокомандувач ЗСУ, який жодного дня не служив в армії і ховався від порядку у військкомат, ви так і не зрозуміли народ, який ви зараз ганебно представляєте!”, – написав він.

Прогноз невтішний: Наскільки скоротиться населення України до 2051 року - прогноз демографів

п’ятниця, 29 березень 2024, 14:56

До 2041 року населення України може скоротитися до 28,9 млн, а до 2051 року на 25,2 млн. Причиною усьому є демографічні виклики та загрози. Такий прогноз зробив Інститут демографії та проблем якості життя Національної академії наук України, повідомляє...

Багато людей поранені, в тому числі українки: У Німеччині перекинувся автобус з пасажирами (відео)

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:55

У Німеччині поблизу міста Лейпциг сталася смертельна ДТП, внаслідок якої загинули чотири людини, ще 29 людей отримали травми. Також серед постраждалих є двоє українок. Про це повідомляє німецьке видання Berliner Morgenpost, передають Патріоти України. ...