"Від імені всіх українок світу": Співвітчизниць і діаспорянок обурив стереотипний образ киянки у відомому серіалі Netflix, до протесту долучився навіть Мінкульт

Один з найпопулярніших серіалів стрімінгового сервісу Netflix “Емілі в Парижі” в одній із серій показав героїню родом з України – дівчину, яка втілює у собі найгірші можливі стереотипи про нашу країну. Через це користувачі соцмереж почали масово висловлювати обурення, зазначають Патріоти України.

“Емілі в Парижі”, я говорю тут від імені всіх українок світу. І я відчуваю, що це не можна ігнорувати. Будучи найуспішнішим шоу на Netflix у 2021 році, знаючи ваш вплив на мільйони розумів і сердець у всьому світі, все ще знайшлось місце для такого невігластва та нетерпимості?” — написала одна з користувачок Instagram Євгенія Гаврилко.

“Те, як ви поставилися до іміджу українців у другому сезоні, 4-й серії, це такий дешевий трюк, абсолютний скандал і ганьба. І я не можу повірити, що це все ще відбувається в 2021 році. Час, коли ми демонструємо повагу до всіх націй і статей. Час, коли ми боремося з усіма стереотипами, які руйнують мир і міжкультурні стосунки. Час, коли ніхто не сміється з таких жалюгідних речей. Незважаючи на це, ви показуєте українку як особистість без відчуття смаку та гідності. Дурною, неосвіченою злодійкою. Ви взагалі серйозно?” — дивується дівчина.

Пост Євгенії набрав понад 29 тисяч вподобайок та зібрав безліч коментарів підтримки. Зокрема, реакція надійшла від офіційної сторінки Ukraine.ua – акаунту України в соцмережі.

У Ukraine.ua зазначили, що Україна знаменита безліччю успішних та талановитих жінок. Зокрема, це Оксана Линів – перша жінка, яка отримала посаду головного диригента в опері та філармонійному оркестрі австрійського міста Ґрац, Катерина Монзуль – друга в історії жінка, яка провела матч відбору на Чемпіонат світу з футболу між чоловічими командами, Ольга Харлан – олімпійська чемпіонка з фехтування, шестикратна чемпіонка світу, а також ще багато знаменитих на весь світ українок.

Крім того, дівчата користувачки активно залишають коментарі на сторінці Netflix в Україні.

Міністр культури Олександр Ткаченко також вважає неприйнятним той образ дівчини- українки у серіалі.

“Подивився фрагмент нового сезону серіалу Netflix “Емілі в Парижі”. Сам раніше переглядав перший сезон, досить непоганий розважальний серіал. Але зараз маю кілька зауважень”, – написав Олександр Ткаченко.

Він зазначив, що компанія Netflix добре знайома з Україною, оскількт більшість вулиць Парижа у фільмі “Останній найманець” знімалися в Києві. Також, за його словами, з популяризацією української культури, європейці та американці мали чути про наших митців і не тільки, але цього, мабуть, врешті-решт замало.

“В “Емілі в Парижі” маємо карикатурний образ українки, який є неприйнятним. А з іншого боку – ще й образливим. Такими бачитимуть українців за кордоном? Які крадуть, хочуть отримувати все безкоштовно, боятися депортації? Так не має бути. Направлю текст нашої позиції Нетфліксу”, – додав міністр.

"Смерть режиму!" У Росії школярка отримала 3,5 року колонії за напис на гаражі

п’ятниця, 26 квітень 2024, 4:15

У Росії десятикласницю з Чити засудили до 3,5 року колонії за напис на гаражі. Про це у четвер, 25 квітня, повідомив російський незалежний ТГ-канал Astra. . Військовий суд визнав винними відразу за кількома статтями 19-річного Олександра Сніжкова і 1...

У культового паризького кабаре Мулен Руж в Парижі обвалилися лопаті знаменитого вітряка (відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 0:55

У ніч на 25 квітня в Парижі обвалилися лопаті знаменитого вітряка Мулен Руж. Падіння також пошкодило фасад паризького кабаре, розташованого в паризькому районі Пігаль. Про це повідомляє телеканал BFM TV. . Оскільки інцидент стався вночі, обійшлося бе...