Від "клоунів" у "милі" Зеленського до драматичних вершин вітчизняного кінематографу: Станіслав Боклан святкує 60-річний ювілей

Широта можливостей його акторського таланту вражає як професіоналів, так і глядачів

Роль сліпого Кобзаря з фільму "Поводир" - одна з кращих у сучасному українському кіно

Популярний український актор Станіслав Боклан 12 січня відзначає свій день народження. 2020-го йому виповнюється 60 років. Патріоти України пропонують трохи ознайомитись з життям та творчістю ювіляра.

Станіслав Боклан народився 12 січня 1960 року в місті Брусилів на Житомирщині. Деякий час після народження сім'я жила там, а пізніше переїхала до Києва. У Станіслава Боклана є молодший брат – Микола Боклан, який також відомий як актор театру і кіно.

Цікаво, що після закінчення школи Станіслав і не збирався вчитися далі і відразу влаштувався працювати на завод, але одного разу товариш покликав його за компанію вступати до театрального вузу.


Станіслав Боклан в молодості

Не маючи жодної підготовки, Боклан не зміг скласти вступні іспити, але викладач, що приймав учнів, порадив йому повернутися через рік. Так він і вчинив, і в 1984 році Станіслав Боклан закінчив акторський факультет Київського державного інституту театрального мистецтва імені Карпенка-Карого, а з 1984 по 1994 роки служив у Донецькому обласному російському драматичному театрі в Маріуполі.

З 1994 року Боклан – актор Київського академічного Молодого театру. Завдяки своїй фактурі, зовнішності і акторським здібностям актор заробив собі в театрі амплуа героя-коханця.

Станіслав Боклан у серіалі "Кріпосна"

Першу роль у кіно Станіслав Боклан зіграв в серіалі "Тарас Шевченко. Заповіт", наступними були фільм "Американський блюз" і серіали "Як гартувалася сталь", "Слід перевертня", "Лялька", "Право на захист".

У 2013 році актор зіграв кобзаря Івана Кочергу в історичній драмі Олеся Саніна "Поводир", що оповідає про подорож американського хлопчика та українського сліпого музиканта радянською Україною.


Роль відставного прапорщика Гріши, чоловіка Наді, котрі долають п'ятий десяток років разом, стала справжньою втіхою для мільйонів глядачів, котрі дивляться комедійну багатосерійку«Коли ми вдома». З 2014 по 2017 телесеріал існував у форматі скетчкому, з 2017 - у форматі повноцінного телесеріалу.
Ну, і куди ж без "Кварталу". Кадр серіалу "Слуга народу"
Одна з найвідоміших ролей Станіслава Боклана, яка принесла йому велику популярність, – роль прем'єр-міністра України Юрія Чуйко в серіалі "Слуга народа" (2015), лідера корупційної схеми, який за сюжетом був заарештований у прямому ефірі політичного ток-шоу.


Наприкінці 2017 року Боклан став членом журі шоу "Ліга сміху".

У 2019-му Станіслав Боклан з'явився на екранах в серіалах "Папік", "Кровна помста", "Інтереси", "Кріпосна".

Станіслав Боклан у серіалі "Папік"

Станіслав Боклан у серіалі "Папік"

Дружина Станіслава Боклана – Наталія Кленіна, з нею він познайомився в Київському Молодому театрі, коли вступив туди на службу. У Наталії на той час уже був за плечима шлюб, а від нього – син Кирило Думський.

Боклан виховав хлопчика як рідну дитину, є в родині артистів і спільна дочка Марія.

Станіслав Боклан та його дружина в театрі

Прийомний син Станіслава Боклана Кирило Думський

Дочка Станіслава Боклана Марія

Відзначимо, що після подій 2014 року в Криму і на Донбасі Станіслав Боклан вважає за краще працювати в Україні, відмовляючись від участі в російських проектах.


Перша українка, яка піднялася на Еверест, встановила тризуб зі сталі з Азовсталі на 8000-й вершині

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:01

Відома українська альпіністка Ірина Галай розповіла зворушливу історію про те, як вшанувала пам’ять загиблого друга дитинства на російсько-українській війні, коли піднялась на одну з найнебезпечніших гір у світу, передають Патріоти України. «У мене є 5...

Як покарають голову Броварської РДА за "п'яну" аварію

п’ятниця, 26 квітень 2024, 22:52

Начальник Київської ОВА Руслан Кравченко заявив, що голову Броварської районної державної адміністрації Володимира Майбоженка буде звільнено, після того як той скоїв ДТП, під час якої постраждали четверо людей. Про це в п'ятницю, 26 квітня, повідомила ...