Від них відмовилися інші лікарні області: У Броварах рятують цілу сім’ю від отруєння блідою поганкою

Ціла родина у складі чотирьох осіб із Миронівки лікується від важкого отруєння грибами в броварській лікарні на Київщині. Про це повідомляє "Трибуна-Бровари", передають Патріоти України.

За словами директора КНП "Броварська багатопрофільна клінічна лікарня" Валентина Багнюка, сім’ю у складі чотирьох осіб із Миронівки відмовилися прийняти інші лікарні області. Лікарі броварської лікарні погодилися спробувати врятувати чотирьох людей, які після вживання грибів перебувають у тяжкому стані.

Як з’ясувалося, причиною отруєння стала бліда поганка – один із найотруйніших і смертельно найнебезпечніших грибів. На ранок понеділка двох пацієнтів перевели з відділення інтенсивної терапії до палати гастроентерологічного відділення. Ще двоє – досі в реанімації, за їхні життя та майбутнє здоров’я медики продовжують боротися.

Валентин Багнюк зазначив, що попри важкі ураження печінки й нирок, пацієнти житимуть – їм надається повний комплекс дороговартісного лікування.

Перші постраждалі на Київщині

У КОВА застерігають мешканців Київщини щодо вживання дикорослих грибів. На території області зареєстровані поодинокі та один груповий випадки отруєння грибами. Станом на 9 серпня постраждало семеро осіб, які вживали дикорослі гриби.

Зафіксовані отруєння у Броварському, Бориспільському, Білоцерківському та Обухівському районах.

Мобілізація громадян від 50 років буде чи ні? Нардеп пояснив нюанси

четвер, 26 вересень 2024, 23:55

Директива Командування Сухопутних сил дозволяє мобілізовувати чоловіків 50-60 років винятково за окремим мобілізаційним розпорядженням. Це підтвердив народний депутат, член комітету з нацбезпеки й оборони Верховної Ради Федір Веніславський у коментарі ...

Поки інші ледь зводять кінці з кінцями: Зарплати чиновників в Україні перевищили 55 тис. грн - хто отримує найбільше

четвер, 26 вересень 2024, 22:25

У серпні 2024 року середня зарплата в держустановах зросла на 44,6% і перевищила 55 тисяч гривень, причому керівники стратегічних установ, таких як НКРЕКП (Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг)...