Від посухи до "потопу": Українцям дали екстремальний прогноз і назвали терміни

В Україні в найближчі кілька тижнів вірогідні значні дощі у центральних і північних областях України, повідомив синоптик Ігор Кібальчич, передають Патріоти України.

Як підкреслив він у коментарі Телеграфу, у південних та східних областях за рахунок високої температури продовжиться розвиток посухи, а також збережеться надзвичайна пожежна небезпека найвищого рівня (5 клас).

Коли і де чекати гроз, шквалів і граду

Разом з тим синоптик нагадав про небезпечні метеорологічні явища літнього характеру: грози, град і шквали. Кібальчич уточнив, що в найближчі 10 днів вони найбільш вірогідні в центральних, південних і східних областях у зв'язку з більш високими температурами і нестійкістю повітряної маси. У зазначених регіонах переважна частина опадів очікується зливового характеру, а значить висока ймовірність і небезпечних метеоявлень.

Раніше синоптик Віталій Постригань розповів про те, що центральна Україна опинилася в улоговині південного циклону, "затиснутого" із Заходу і Сходу відносно малохмарною антициклональною погодою. Грозовий фронт має теплі і холодні ділянки, зливи можуть бути як вночі, так і в денні години. При цьому дуже висока ймовірність того, що локально випаде значний дощ.

Хто в Україні повинен пройти базову військову підготовку і де це зробити

п’ятниця, 26 квітень 2024, 17:42

Замість строкової служби для громадян в Україні запровадять базову військову підготовку (БЗВП). Про це йдеться у змінах до закону про мобілізацію та військовий облік, який вступить у дію 18 травня, передають Патріоти України. "Українська правда. Життя...

Почала задихатися: На Полтавщині біля річки загадково померла дитина

п’ятниця, 26 квітень 2024, 17:28

На Полтавщині виявили тіло 13-річного хлопчика неподалік річки Псел. Поліція розпочала досудове розслідування. Про це повідомила пресслужба поліції регіону, передають Патріоти України. За попередньою інформацією слідства, двоє хлопців 13 та 14 років п...