Від проходження огляду відмовився: У Києві суддя на смерть збив нацгвардійця (фото)

Державне бюро розслідувань з’ясовує обставини нічної дорожньо-транспортної пригоди у столиці за участі голови районного суду Київської області, внаслідок якої загинув нацгвардієць. Про це повідомила речниця ДБР Ольга Чиканова, передають Патріоти України.

Вона зазначила, що слідчі Бюро з’ясовують обставини ДТП за участі голови районного суду Київської області, що трапилася на одному з блокпостів у місті Києві. "За попередньою інформацією, 26 травня близько опівночі у Києві суддя за кермом автомобіля скоїв наїзд на військовослужбовця Національної гвардії України. У результаті ДТП нацгвардієць від отриманих травм загинув на місці", - повідомила речниця.

Так, проводиться подальша перевірка. Голову райсуду Київської області було затримано в порядку ст. 208 Кримінального кодексу України та доставлено на огляд з метою виявлення стану сп’яніння. "Від проходження огляду водій відмовився", - зауважили в Бюро.

Наразі допитуються свідки з числа осіб, які несли службу на блокпосту, та вживаються заходи щодо вилучення біологічного середовища. Досудове розслідування у кримінальному провадженні розпочато за ч. 3 ст. 286-1 ККУ – порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами вчинені в стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції, якщо вони спричинили смерть потерпілого.

Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк до 10 років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк від п'яти до 10 років. Як повідомило джерело у правоохоронних органах, йдеться про голову Макарівського райсуду Олексія Тандира.


Джерело: УНІАН

Суд виніс вирок тренеру з Харківщини за згвалтування 11-річного хлопця: Шокуючі подробиці справи

п’ятниця, 19 квітень 2024, 11:44

15 квітня Городоцький районний суд Львівської області виніс вирок керівнику громадської організації “Десантно-спортивний навчально-тренувальний центр” у Чугуєві. Чоловіка визнали винним у розбещенні, сексуальному насильстві та зґвалтуванні 11-річного х...

Це може здивувати! Які професії значно підвищують ризик деменції - дослідження

п’ятниця, 19 квітень 2024, 11:30

Вчені дійшли висновку, що рутинна робота може сприяти погіршенню когнітивних здібностей і навіть стати передумовою розвитку деменції через невисокий рівень мозкової стимуляції під час професійної діяльності. Про результати дослідження пише CNN, переда...