Від тромбів до проблем з серцем: Комаровський розповів про небезпечні ускладнення після вакцинації

Реакція організму в місці введення вакцини, в тому числі, від коронавірусу, буває досить часто, розповів відомий лікар-педіатр Євген Комаровський. Краща реакція на хворобливість - прикласти холодне до місця, а якщо дуже болить - прийняти ібупрофен або парацетамол, розповів він в ефірі каналу "Україна 24", передають Патріоти України.

У той же час медик пояснив, що на сьогоднішній день відомо про два ускладнення від вакцин, при цьому обидва вони несмертельні. За його словами, після введення векторних вакцин - AstraZeneca, Johnson & Johnson і Супутник – можливі тромботичні ускладнення (утворення тромбів), які виникають з частотою 1 на 100 тис. ін'єкцій.

Медик уточнив, що небезпечним контингентом є жінки від 20 до 50, особливо які курять, мають проблеми з венами і приймають гормональні контрацептиви. "Я їм пораджу по можливості не використовувати векторні вакцини, а використовувати Pfizer, Moderna, Coronavac. Зараз це нескладно, оскільки векторні вакцини у нас закінчилися", - порадив він.

Комаровський додав, що ще одним ускладненням для мРНК-вакцин є розвиток міокардиту, частіше у молодих людей. Лікар додав, що міокардити у молодих людей після перенесення інфекції виникають в кілька разів частіше, ніж після вакцинації.

Нагадаємо, раніше Комаровський заявив про те, що коронавірус може передаватися аерозольним шляхом. За його словами, вентиляція приміщення і відкриті кватирки виявляються набагато більш ефективним способом профілактики, ніж всі маски разом узяті.

Була готова померти: Зірка українського тенісу ледь не загинула на Мальдівах

четвер, 28 березень 2024, 21:03

Українська тенісистка Марта Костюк (№ 26 WTA) розповіла про те, як мало не загинула на заняттях серфінгом. Дівчина зізналася, що готова була померти під час відпочинку, передають Патріоти України. «Якось ми займалися серфінгом у Лос-Анджелесі і мій чол...

9 з 10 солдат на передовій мають проблеми з ігроманією, - нардеп Гончаренко

четвер, 28 березень 2024, 20:41

Військові звертають увагу на появу нової проблеми - епідемії ігроманії, зокрема, в лавах ЗСУ на передовій. Про цю проблему пишуть в соцмережах, передають Патріоти України. Як зазначив народний депутат Олексій Гончаренко, це не просто проблема: 9 з 10 с...