Від ускладнень COVID-19 помер митрополит ПЦУ

Внаслідок ускладнень після коронавірусної хвороби у вівторок, 23 березня, помер митрополит Хмельницький і Кам'янець-Подільський ПЦУ Антоній (Владислав Махота). Церковнику було 54 роки. Про це повідомляється на сайті Православної церкви України, передають Патріоти України.

У повідомленні вказано, що митрополит був "турботливим архіпастирем, самовідданим трудівником на божій ниві, щирим духовним наставником і молитовником і світлою, доброю людиною".

Головне з біографії померлого від COVID-19 митрополита ПЦУ:

  • Махота народився 8 листопада 1966 року в селі Слатине Золочівського району Харківської області. У 1991-му закінчив Харківський політехнічний інститут.
  • У священному сані – з 1991 року, з 1994-го по 1995 рік служив у Кримській єпархії Московського Патріархату, далі перейшов до УПЦ Київського Патріархату.
  • Із березня 1995-го до липня 1996-го – настоятель собору святих Володимира й Ольги УПЦ КП у Сімферополі, секретар Кримської єпархії.
  • З липня 1996-го, після постригу в чернецтво й архієрейського рукоположення, ніс служіння єпископа Сімферопольського і Кримського УПЦ КП.
  • У 1997 році був призначений єпископом Хмельницьким і Кам'янець-Подільським УПЦ КП.
  • У 2004 році він був зведений у сан архієпископа, а в 2012-му – в сан митрополита. Також був заступником голови Синодальної Статутної комісії ПЦУ.

Помер відомий український скульптор

п’ятниця, 3 травень 2024, 21:30

Соцмережі вибухнули скорботними дописами, в яких українці згадують яким був майстер. Зокрема, трагічну звістку підтвердили у Facebook міський голова Черкас Анатолій Бондаренко, Черкаська міська рада, а також донька митця Олеся Теліженко. Микола Теліжен...

Передвиборча програма звучить дуже спокусливо: У Байдена та Трампа з'явився несподіваний конкурент

п’ятниця, 3 травень 2024, 21:05

За законами США, президентом країни може стати американець, якому вже виповнилося 35 років. Але ж висловлювати бажання стати президентом законом не забороняється. Про свої наміри очолити Сполучені Штати заявив Броуді Кеньйон зі штату Джорджія, якому не...