Від влади вимагають ретельного слідства: У Ризі за підозрілих обставин помер автор знаменитої книги-розслідування "Путінбург"

Дмитро Запольський першим системно й в подробицях відкрив світові ганебні та жахливі факти, як рядовий офіцер КДБ перетворився на володаря Росії

Дмитро Запольський

У Латвії раптово помер відомий журналіст-розслідувач, автор книги «Путінбург» Дмитро Запольський. Йому було 62 роки. Про смерть Запольського повідомила його дружина Єлизавета, зазначають Патріоти України.

Запольський у 2011 році емігрував з Росії до Фінляндії, де і жив останні 10 років. Нинішнього літа сім'я вирушила в подорож. У Ризі Запольський раптом відчув, що почувається погано. «Імовірно тромб, хоча точної інформації поки немає. Смерть була раптовою та швидкою», — каже дружина журналіста.

Тіло Запольського готують до вивозу до Фінляндії.

дмитрий запольский
Найвідоміша робота Запольського — книга «Путінбург» про 90-ті роки в Санкт-Петербурзі та про прихід до влади Володимира Путіна. Запольський, будучи журналістом, займався кримінальною тематикою, а тому відстежив, як «прийшли до успіху» нинішні російські мільярдери і як зародилося й стверджувалося таке явище, як «путінзм». Книга була випущена у Великобританії влітку 2020 року. До цього побачила світ «Кремлівська кухня». Критики назвали її навчальним посібником із особливостей політики в Росії.

З огляду на популярність Запольського і його книги, друзі наполягають на проведенні ретельного розслідування причин смерті. Раптова хвороба письменника виглядає вкрай підозрілою.

Нагадаємо, Дмитро Запольський свого часу вважався людиною з найближчого кола Анатолія Собчака та Володимира Путіна. У своїй статті з приводу загибелі Бориса Нємцова в Москві Запольський висунув несподівану версію, що могло стояти за вбивством опозиціонера.

Ситуація стає критичною: Україні загрожує гостра нестача робочих рук, незабаром країна потребуватиме мільйонів робітників

четвер, 25 квітень 2024, 6:39

Вже найближчим часом Україна може зіткнутися з гострою нестачею робочої сили. За оцінками фахівців, для того, щоб до 2030 року підтримати щорічне зростання ВВП на рівні 5-7%, країні не вистачатиме до 4,5 млн робочих рук. Про це повідомив виконавчий дир...

Оце так! У Львові дружину військовозобов’язаного засудили до 3 років позбавлення волі за укладення фіктивного шлюбу

четвер, 25 квітень 2024, 6:30

У судовому реєстрі повідомляється, що суд у Львівській області визнав жінку-інваліда 3 групи винною у незаконному переправленні особи через державний кордон, передають Патріоти України. Як йдеться у матеріалах справи, жінка, будучи інвалідом 3 групи, в...