Відбір ЧС-2022: У збірної України вкрали перемогу, форвард Казахстану, котрий забив обидва м'ячі, грав під допінгом

Руслан Валіуллін. Фото: соцмережі.

Півзахисник футбольного клубу "Тобол" і збірної Казахстану Руслан Валіуллін, який в минулу середу забив одразу два голи у ворота збірної України, провалив допінг-тест. Інформацію офіційно підтвердило керівництво "Тоболу", передають Патріоти України.

У повідомленні, яке опубліковано на офіційному сайті клубу, зазначено, що УЄФА порушив дисциплінарну справу у зв'язку з порушенням антидопінгових правил. Керівництво клубу ініціювало внутрішню перевірку, намагаючись з'ясувати, яким чином допінг потрапив в організм футболіста.

Валіулліна повідомили про провалене тестування перед грою відбору на ЧС-2022 проти Фінляндії, тому він пропустив цей поєдинок, а також пропустить наступний проти Боснії та Герцеговини. Після появи інформації про допінг у соціальних мережах стали циркулювати чутки про можливу технічну поразку для Казахстану в матчі зі збірною України, який відбувся на минулому тижні.

Однак журналісти спортивного сайту Ua.tribuna.com зазначили, що на основі провального допінг-тесту результат матчу переглядатися не буде. Згідно антидопінговому регламенту УЄФА, перегляд результатів поєдинку можливий тільки в тому випадку, якщо антидопінгові порушення правил виявлені з боку більш двох гравців однієї і тієї ж команди. Таким чином, результат поєдинку України і Казахстану переглянутий не буде. Тоді Україна несподівано закінчила матч внічию, пропустивши в кінцівці поєдинку.

Підвищення пенсій з 1 квітня зачепить не всіх українців: Все, що треба знати

четвер, 28 березень 2024, 14:37

З 1 квітня в Україні заплановане збільшення мінімальної зарплати, що вплине на деякі соціальні виплати, передають Патріоти України. Як пише biz.nv.ua, зокрема, після цього мають підвищитися пенсії громадян віком 65+ з повним страховим стажем (35 років...

"Сталося через укус кліща": Спливли подробиці смерті ексфутболіста збірної України Шершуна

четвер, 28 березень 2024, 14:24

Відомий український футболіст Богдан Шершунпомер 7 січня у Бельгії від раку мозку, до якого призвів укус кліща. При цьому лікарі надто пізно зуміли діагностувати тяжку хворобу, яка спричинила смерть ексгравця національної збірної у віці 42 років, пере...