"Відчепіться від спортсменів з вашою ****ною політикою": Бронзовий призер Олімпіади Горуна висловився на захист Магучіх, яка сфотографувалася з росіянкою

Український каратист, бронзовий призер Олімпіади-2020 Станіслав Горуна став на захист іншої бронзової призерки Ярослави Магучіх, яка обіймалася з росіянкою Марією Ласіцкене. Про це написав Горуна на своїй сторінці у Facebook, передають Патріоти України.

«Спорт, мать вашу, поза політикою!!! Спорт – це вид діяльності. Для більшості спортсменів національної збірної України це професія і справа життя. Відчепіться від спортсменів з вашою ****ною політикою.

Спортсмен займається своїм ремеслом. Фотографія на п’єдесталі з суперником або другом – це його частина. П’єдестал – це унікальне та виключне місце поваги, яке зводить разом лиш на момент кількох успішних атлетів завдяки їхній роботі над собою і результативним виступам. Не більше не менше. Нема «зради» у фото Магучіх з Ласіцкене.

Інколи в цей короткий момент через визнання одне одного як рівних, зароджується міцна дружба або просто хороші відносини. Нема зради у привітаннях Нікольченко і Вєрняєва своїх опонентів по спорту.

Грузіть спортсмена за його політичні прояви, але від**іться від спортсменів за особисті відносини, які сформувались на підставі далеких від політики речей. Олімпіада доводить всім однозначно, що спорт поза політикою!! В Олімпіаді немає політики! Залиште політику державним діячам і не вплітайте політику в усе підряд», – пише Горуна.

Однак відомий український параолімпієць Андрій Демчук у коментарі до посту Горуни не погодився з його позицією. «Все навколо має відношення до політики, бо кожен з людей зазвичай громадянин певної країни. А це накладає певні обмеження і можливості. А у українських олімпійців/топових атлетів є такий бонус як підтримка різного роду структур: ЗСУ/ДИНАМО/ і т.д., що теж повинно бути не лише матеріальним бонусом, але і вимогою певного роду поведінки», – вважає він.

Демчук зазначив, що для нього як уболівальника Магучіх її поведінка неприємна, «м'яко кажучи», а як для українця ця поведінка для нього «шок». У 2020 році Горуна був обраний депутатом Львівської районної ради від партії «Самопоміч».

Посол розповів, як змінилося ставлення Ізраїлю до українських біженців за останні два роки

п’ятниця, 19 квітень 2024, 1:45

Ізраїль став набагато відкритіший до співпраці з Україною. Українським біженцям надається безпрецедентна допомога, зокрема їм продовжують туристичні візи та дали право на роботу. Про це в інтерв’ю "Главкому" розповів посол України в Ізраїлі Євген Корні...

Безпрецедентний жест щодо іноземця: Зеленський нагородив орденом "За заслуги перед Україною" Алена Делона

четвер, 18 квітень 2024, 22:08

Президент України Володимир Зеленський нагородив легенду французького кіно Алена Делона орденом «За заслуги перед Україною». Про це повідомив посол України у Франції Вадим Омельченко у соцмережах, а також на французькому телебаченні, передають Патріоти...