"Відчував запах і смак горілої землі": Тяжкопоранений поліцейський з Кривого Рогу розповів моторошні подробиці ракетного удару

Тяжкопоранений поліцейський з Дніпропетровщині відновлюється після атаки по Кривому Рогу, де він втратив ногу. 12 червня росіяни вдарили "Іскандером" по житловій забудові. Тоді девʼять містян загинули, майже сорок людей дістали травми. Тяжкопоранений поліцейський певен: зможе стати на протез і повернутися до служби.Про це йдеться у сюжеті кореспондентки ТСН Ольги Павловської, передають Патріоти України.

33-річний Ігор досі у реанімації, проте його стан нарешті стабілізується. Це був розпал робочого дня, коли росіяни по обіді вдарили "Іскандером" по житловій забудові Кривого Рогу. Девʼятеро людей загинули, десятки - дістали травми

Вибух був майже одразу після тривоги. Він саме проводив поквартирний обхід, - згадує Ігор, майор поліції. Сховатися в укриття шансів не було.

"У мене все в очах по темніло. Я впав в таку заглибину в землі. Відчуваю запах і смак горілої землі. Прямо розпеченої. Я затягнув отак футболку, щоб не дихати цим. Потім через деякий час все осіло. Дивлюсь, люди лежать. Хотів було допомагати пораненим, та усвідомив - підвестися на ноги не в змозі", - каже поліцейський.

Його дружина Яна не відпускає руку чоловіка. Каже: після час вибуху одразу відчула - сталася біда. "Я подзвонила сину нашому, він був на плаванні на тренуванні. З ним все гаразд. Подзвонила мамі, теж в неї поряд робота, все гаразд. Дзвоню йому: він не відповідає. Один раз, два, три - не відповідає. серце відчуло це", - каже Яна.

Про тяжке поранення чоловіка їй врешті повідомили медики. З Кривого Рогу поліцейського доправили до Дніпра. Лікарі намагалися врятувати ногу. Та стан лише погіршувався.

"Нирки вже виходили зі строю. Вони перестали фільтрувати. Тут прийшлося робити саме складне - і морально, і фізично для лікарів-хірургів, анестезіологів - це ампутувати кінцівку заради спасіння подальшого життя. Вимушена міра, яка дозволила його сьогодні компенсувати", - каже медик.

Правоохоронець мужньо тримається і готується до чергової операції - його дружина каже: Ігор завжди мав міцний дух. Ігор вірить: зможе стати на протез та продовжити службу. Дружина каже: вони з восьмирічним сином його підтримуватимуть.

Жінок з України не випускатимуть за кордон? Ось кому треба піти до ТЦК та який штраф загрожує за неявку

середа, 3 липень 2024, 19:15

Мобілізація жінок від 1 липня залишається добровільною, як і раніше. Жодну жінку не можуть призвати без її згоди, передають Патріоти України. В Україні жінки за порушення правил військового обліку можуть "схопити" штраф. Однак це стосується не всіх укр...

Не все так просто: Держенергонагляд пояснив, чому відключення світла можуть різнитися з графіками

середа, 3 липень 2024, 18:44

У разі розбіжностях відключень світла зі встановленими графіками, необхідно повідомити про це обленерго. Про це заявив голова Державної інспекції енергетичного нагляду України Руслан Слободян в ефірі телемарафону, передають Патріоти України. За словами...