"Віддали сина у табір, а за 3 дні забрали тіло": На відпочину у Києві трагічно загинув 10-річний хлопчик

Понад три місяці батьки шукають справедливості і вимагають від правоохоронців виконати свій обов’язок та знайти винних у смерті своєї єдиної дитини. На початку серпня вони віддали 10-річного сина у спортивний табір на відпочинок, а за три дні забирати додому довелося вже його тіло. Хлопчик потонув в озері, яке не було обладнане для дитячого відпочинку і поряд з ним не було дорослих, передають Патріоти України.

Нині єдиним підозрюваним визнали лише тренера, який навіть працював в таборі неофіційно. Суд відправив його під домашній арешт, а батьки загиблої дитини бояться, що справу просто поховають у суді і винним все зійде з рук, йдеться у сюжеті ТСН.

"Він коли їхав, склав на ліжку свою постіль і піжамку, і ми її не чіпаємо досі. Плюс у нас у ванній три рушники висять – мій, її і його. Ми зрання наливаємо води в чайник для кави на трьох", - розповідають батьки про сина і плачуть.

Він був єдиною дитиною і сенсом життя. Перспективний хлопчик, який мав справжній футбольний талант. У серпні батьки віддали свого 10-річного сина у столичний спортивний табір на відпочинок, а за три дні вже забирали додому його тіло. Їм сказали лише, що хлопчик потонув в озері.

За словами батьків, коли вони побачили озеро, то одразу попередили тренера, що дитину до води пускати не можна.

"Одразу ми йому сказали: наш син не вміє плавати, дивись за ним. Я йому наказував, тренеру, і потім ще жінка так само. Плюс він повинен був дивитися за моєю насамперед дитиною, бо вона не вміє плавати. Якщо ти не можеш доглядати, ти повинен був йому сказати: ти сидиш на березі, ти не лізеш у воду", - розповів журналістам батько хлопчика В’ячеслав Гончарук.

Натомість разом з іншими дітьми Іван опинився на гірці посеред озера, де глибина сягала дев’яти метрів. Що сталося далі, батьки хлопчика досі не знають.

"Нікого з керівництва взагалі не було і ніхто до нас не підходив, ми спілкувались тільки з поліцією, яка брала у нас пояснення, і все. Подробиць не було відомо, і нам нічого не пояснювали, тільки сказали, що тренера забрали", - сказала журналістами мати хлопчика Світлана Гончарук.

Батьки переконаны, що окрім тренера за смерть дитини має відповідати і адміністрація відпочинкового комплексу. Вони дізналися, що табір працював без належних дозвільних документів.

"Озеро так само, не було ні вишки рятувальної, ні буйків, ні сітки, тобто воно взагалі не було організоване для купання малолітніх дітей. Плюс це абсурд. У нас вбили дитину, забрали найдорожче, а ми тратимо кошти на те, щоб доказати, що хтось винуватий", - обурився батько.

Адвокат родини теж певен, що заклад, де приймають дітей, повинен насамперед подбати про безпеку малих відпочивальників.

"Ми зараз бачимо, що правоохоронні органи, і прокуратура, і процесуальне керівництво в цій справі в тому напрямку працювати не хочуть. Їм достатньо, що вони знайшли одного тренера, виділили по ньому провадження, вони сподіваються, що ця справа в суді буде тягнутися роками", - каже адвокат Олександр Муконін.

В адміністрації спортивного табору від будь-яких коментарів відмовилися. Не захотів поспілкуватися з журналістами і тренер, який тоді відповідав за дітей. Виявилося, що чоловік працював у таборі нелегально – так сказала речниця поліції.

"Обраний запобіжний захід судом у вигляді цілодобового домашнього арешту. Досудове розслідування наразі триває, слідство з’ясовує усі обставини, опитує свідків події. Правоохоронці твердять - перевіряють також дії чиновників, причетних до видачі дозволів на літній відпочинок дітей", - пояснила речниця Обухівського управління поліції Київщини Ольга Кияниця.

Молочка перетворюється для більшості українців на розкіш: Експерти прогнозують подальше зростання цін

субота, 27 липень 2024, 19:00

У червні зростання цін на продукти прискорилося і стало найбільшим з початку 2024 року, нагадують Патріоти України. Восени ще подорожчають п’ять категорій продуктів, серед них і молоко. . Скільки зараз коштує молоко в Україні та чому ціна на нього зро...

Музичний фестиваль "Рандеву" в Юр Малі: Вєрка Сердючка зі сцени звернулася до Алли Пугачової (відео)

субота, 27 липень 2024, 18:00

26 липня, стартував щорічний музичний фестиваль "Рандеву" в Юрмалі, який організувала латвійська співачка Лайма Вайкуле. Не секрет, що на захід вона запросила і українських виконавців, зокрема, Настю Каменських, Макса Барських, ALEKSEEV та Вєрку Сердюч...