Віддав життя за український прапор: Сьогодні день народження Володимира Рибака

29 лютого 2015 р Володимиру Рибаку було посмертно присвоєно звання Героя України - за громадянську мужність, патріотизм, героїчне відстоювання конституційних принципів демократії, прав і свобод людини, самовіддане служіння українському народові.

Володимир Рибак став для України символом боротьби з оскаженілим натовпом божевільних, які через зубожіння розуму загнали свій рідний край у війну і безпросвітну темряву на довгі роки. Для земляків-патріотів він же став символом надії на повернення в рідні міста, зазначають Патріоти України.
"Його вбила байдужість земляків, які не розуміють, що вони - не кріпаки олігархів, яких можна подарувати новому московському панові як безкоштовний додаток до шахт і заводів", - написав хтось із журналістів про Рибака.
Подальші події і відношення держави до сім'ї Володимира Івановича у багатьох біженців укорінюють все більшу впевненість у нездатності влади України по-чесному боротися за цілісність своєї країни. І впевненість в небажанні завоювати хоча б визнання у тих, хто назавжди втратив рідних, убитих у війні за Україну.
Ім'я Володимира Рибака не сходило з вуст політиків під час президентських і парламентських виборів. Прозвучало воно навіть в США. Олена Рибак з дочкою Марією в спішному порядку виїхали з Горлівки через кілька днів після похорону. За весь цей час вони жодного разу не були на могилі у чоловіка і батька. Не з власної вини. У місті, переповненому російськими найманцями і місцевої гопоти, їм не раді. Під час липневого обстрілу один зі снарядів зачепив будинок Рибаков.

Рибак в перший раз зняв російський триколор після святкування чергової річниці Великого Кобзаря. Пам'ятник і площа Тараса Шевченка в Горлівці знаходиться в декількох метрах від будівлі мерії, на якій і майорів прапор Росії, піднятий туди під час одного з сепаратистських мітингів-шабашів.

Не праві ті, хто вважає, що Рибак в своїх діях більше керувався емоціями, ніж здоровим підходом. Місцеві журналісти знають, як він готувався до сесій міської ради, вишукуючи в проектах рішень ознаки корупційних дій і порушень законодавства.
Відвертого кажучи, в більшості випадків його виступи нагадували голос волаючого серед "регіоналівської", ні, не пустелі, а "сірої зони", в якій себе комфортно почувалися бізнесмени, керівники комунальних підприємств і вчорашні фігуранти кримінальних хронік і кримінальних справ, які купили собі депутатські значки.
Він не здавався, з кожним місяцем все більше запевняючи всіх у своїй правоті. Рибак з 2010 року був в опозиції. Найчастіше до всіх, навіть до своїх політичних попутників. Він був в непростих відносинах з донецьким партійним керівництвом, конфліктував з місцевими, які вигнали його з "Батьківщини" і днями пропадав у судах.
Він - партизан. Якщо хочете, розшуковець. У його поведінці, настороженості при зближенні з людьми, любові до документації вгадувалося минуле оперуповноваженого карного розшуку. У нього більше виходило боротися на самоті, ніж в команді.

29 лютого 2015 р Володимиру Рибаку було присвоєно звання Героя України - за громадянську мужність, патріотизм, героїчне відстоювання конституційних принципів демократії, прав і свобод людини, самовіддане служіння українському народові, проявлені під час Революції гідності.

Безпрецедентний жест щодо іноземця: Зеленський нагородив орденом "За заслуги перед Україною" Алена Делона

четвер, 18 квітень 2024, 22:08

Президент України Володимир Зеленський нагородив легенду французького кіно Алена Делона орденом «За заслуги перед Україною». Про це повідомив посол України у Франції Вадим Омельченко у соцмережах, а також на французькому телебаченні, передають Патріоти...

Навіть гонорар не мав значення: Спаринг-партнер Усика відмовився від бою з бійцем із Росії й допоміг непереможному німцю його нокаутувати

четвер, 18 квітень 2024, 21:59

Чемпіон EBU у надважкій вазі Олександр Захожий (19−0, 15 КО) розповів про те, що йому пропонували провести бій в Саудівській Аравії з росіянином Арсланбеком Махмудовим (18−1, 17 КО), який виступає за Канаду, передають Патріоти України. «Я одразу відмов...