Віддав життя за Україну: На Сумщині у бою з ДРГ окупантів загинув прикордонник, у нього залишилися дружина і діти

На Сумщині у бою з диверсійно-розвідувальною групою росіян загинув прикордонник Олександр Поповченко. У нього залишилися дружина і двоє дітей. Це сталося 16 травня, коли ворог намагався здійснити прорив через державний кордон України, повідомляється на сторінці Глухівської міської ради у Facebook, передають Патріоти України.

"Головний сержант Олександр Поповченко був інспектором прикордонної служби другої категорії. Він мав 10-річний досвід служби у ПСУ, минулого року звільнився після закінчення чергового контракту. Після повномасштабного вторгнення Росії прийняв рішення продовжити службу і робити те, що вмів: захищати кордон України. По мобілізації був призваний до відділу прикордонної служби "Глухів", - розповіли у прес-службі.

16 травня окупанти здійснили спробу прориву державного кордону. Рашисти відкрили вогонь по прикордонній території Шосткинського району з мінометів, гранатометів, кулеметів та автоматів.

Прикордонник та його побратими вступили у бій з ДРГ, які намагалися зайти на територію України під прикриттям вогню. Поповченко отримав смертельно поранення, він загинув рано вранці. У 44-річного прикордонника залишилися дружина і двоє дітей.

"Прикордонники дали жорстку відсіч росіянам, ті відступити за лінію державного кордону. Схилимо голови перед мужнім сином глухівської землі! Він поклав життя, щоб захистити всіх, хто мирно спав в цей сонячний ранок. Слава кожному вірному присязі воїну! Доземно кланяємось всім, хто зі зброєю в руках зупиняє ворога", - додали у повідомленні та розповіли, що прощання із загиблим відбудеться завтра, 17 травня, об 11:00 біля Трьох-Анастасіївського собору у Глухові.

Розстріл поліцейського патруля: Стало відомо, скільки зброї було в авто військових, що вчинили вбивство

вівторок, 23 квітень 2024, 9:32

Він зазначив, що усю зброю зловмисники викинули у водойму. . Рихлюк уточнив, набої мали калібр 5,45, а на місці події ще працюють слідчі. . Зі слів підозрюваних, вони везли боєприпаси у свій будинок на території області. . Також Рихлюк додав, що ...

Спадок Володимира Мономаха: Після дуже довгої реставрації в Києві відкрили для відвідування одну з найстаріших церков України

вівторок, 23 квітень 2024, 9:23

У Національному заповіднику "Києво-Печерська лавра" відкрилася для відвідування церква Спаса на Берестові. Це одна з найдавніших християнських пам'яток Києва датована початком кінцем XI - початком XII століття. Кошти на будівництво храму надав знаменит...