Відео бачило все село: Журналістка розповіла шокуючі деталі зґвалтування підлітками дівчинки на Закарпатті, за яке ті уникли кари

Нещодавня історія про зґвалтування неповнолітньої дівчинки на Закарпатті викликала суспільний резонанс в Україні. Журналістка Олена Пшенична на своїй сторінці у Facebook розповіла про перебіг подій у цій непростій справі. Зокрема, за її словами, двоє з хлопців є синами секретаря сільради, передають Патріоти України.

За словами Олени, суддя Воловецького районного суду Оксана Антонівна Софілканич нібито вирішила, що зґвалтування не було, лише сексуальне насилля, а отже, чого б не дати хлопчикам два роки умовно.

«Другий день я живу з цією історією. Другий день завдяки моїй мегакрутій Roxolyana Gera ми розбираємо на атоми вирок суду та інші матеріали, які вдалося знайти по цій справі. Другий день я перечитую всі публікації місцевої преси річної давнини, які були про це кричуще зґвалтування. Так, саме зґвалтування, яке називалося від початку зґвалтуванням, виглядало як зґвалтування, описувалося всіма як зґвалтування, але дивовижним чином перестало ним бути за рік. Ставши просто «сексуальним насиллям без проникнення», – написала журналістка.

Олена Пшенична уточнила, що у дівчинки не було адвоката. «Її законним представником була навіть не бабуся (нагадаю, саме вона виховує онуку, поки батьки на заробітках), а служба у справах дітей місцевої сільради, котра однією рукою представляла жертву в суді, а іншою писала позитивні характеристики її кривдникам, двоє з яких сини (та ну ви що, та не може такого бути) секретаря цієї ж сільради. І молодші брати сестри, що погрожувала журналістам «впливовим чоловіком», – додала журналістка.

Цікаво, як прокоментувала ситуацію директорка школи: «Та то ж на канікулах було, ми не знали». «А те, що відео зі зґвалтуванням (ушльопки все зняли, завантажили в інтернет і поширили в школі) місяць гуляло між школярами, директорку не бентежить. Потім відео директорка очевидно побачила. Тільки от чомусь це не завадило класним керівникам хлопців і шкільному психологу написати кривдникам позитивні характеристики. Мовляв, хлопці хороші, завжди були чемні, ростуть у повних родинах. До речі, всі ці позитивні характеристики у тексті вироку згадуються регулярно», – деталізувала пані Олена.

Збираючи матеріали цього звірячого знущання над дівчинкою, Олена Пшенична підкреслила: «Ця дівчинка з села Верхні Ворота, де всі всіх знають, і де мало не в кожній хаті подивилися відео з насиллям над нею. Важливо, щоби ця дівчинка знала, що вона не одна. І що ми всі тепер її мама. Та мама, яка перекусить горло кожному, хто її скривдив. А всі інші дівчатка, включно з моєю 16-річною донькою, мають побачити, що з ними так не можна. І що завжди буде колективний дорослий, який їх захистить». Журналістка запевнила, що станом на сьогодні є всі шанси на справедливу апеляцію.

В Україні військовим заборонять доступ до казино: Зеленський увів у дію рішення РНБО

субота, 20 квітень 2024, 10:30

Президент Володимир Зелеський увів в дію рішення РНБО щодо "Щодо протидії негативним наслідкам функціонування азартних ігор в мережі інтернет". Про це йдеться в указі президента, передають Патріоти України. Президент підписав Указ №234/2024 "Щодо прот...

За міліметр від смерті: У Львові вдалося врятувати захисника, у серці якого застряг уламок боєприпасу

субота, 20 квітень 2024, 9:59

У Львові лікарі дістали з серця військового півторасантиметровий уламок ворожого боєприпасу, передають Патріоти України. Як повідомляють у Національному реабілітаційному центрі "Незламні", пацієнтом кардіохірургів Лікарні Святого Пантелеймона та Інсти...