"Відійшов до вічності": Помер глава Всеукраїнської ради церков

Митрополит Епіфаній висловив свої співчуття родині померлого, громаді, всім, хто поділяє біль втрати.

Василь Райчинець. Фото: УЄТС семінарія.

На 68 році життя помер єпископ Української Євангельської церкви, головуючий у Всеукраїнській раді церков і релігійних організацій Василь Райчинець. Про це написав митрополит Епіфаній на своїй Facebook-сторінці, передають Патріоти України.

"З глибоким сумом сьогодні дізнався про те, що завершилося земне життя і відійшов до вічності старший єпископ Української Євангельської Церкви Василь Федорович Райчинець, який останні півроку також був черговим головуючим у Всеукраїнській Раді Церков і релігійних організацій", - написав він.

Також Митрополит Епіфаній висловив свої співчуття родині померлого, громаді, всім, хто поділяє біль втрати. Василь Федорович Райчинець народився 19 жовтня 1952 року в селі Поляна, Свалявського району, Закарпатської області, в багатодітній родині проповідника. У 1969 році вступив в заповіт з Богом через святе водне хрещення. З 1970 по 1971 роки проходив службу в лавах Радянської Армії. У 1974 році був обраний церквою ХЄВ села Поляна на служіння диякона. У 1983 році здобув богословську освіту, закінчивши московську семінарію, паралельно отримавши музичну освіту.

У 1987 році Василь Федорович був обраний церквою ХЄВ села Поляна на пасторське служіння, а в 1990 році став заступником старшого Пресвітера Союзу. У 1991-1992 роках Союзом ВЦХЄВ було прийнято рішення про створення Вищої Духовної Школи для освіти служителів, першим ректором якої на той час став В.Ф. Райчинець.

У 1994 році він був обраний старшим Пресвітером Закарпатського Об'єднання церков при Союзі ВЦХЄВ. У 1995 році на черговому з'їзді Союзу ВЦХЄВ Василь Райчинцець був обраний старшим єпископом Союзу.

Чи загрожує депортація з ЄС українським чоловікам - відповідь адвоката

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:59

У деяких країнах ЄС заявили, що сприятимуть поверненню чоловіків призовного віку в Україну. Це сталося після того, як Україна призупинила надання консульських послуг чоловікам від 18 до 60 років. В українському МЗС це рішення назвали питанням справедли...

"Обмежено придатних не буде: Українців ділитимуть на чотири категорії за станом здоровʼя

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:47

В Україні більше не буде людей зі статусом "обмежено придатний". Українців за станом здоров'я ділитимуть на чотири категорії, передають Патріоти України з посиланням на директорку департаменту охорони здоров'я Міністерства оборони Оксану Сухорукову в...