Відключення електроенергії триватимуть: Українцям розповіли про новорічні гірлянди, які не потребують напруги в мережі

Через пошкодження об'єктів енергетичної інфраструктури внаслідок ракетних обстрілів РФ, в Україні запроваджено як планові, так і аварійні відключення електроенергії, передають Патріоти України.

Та попри все, українці все-таки прагнуть, хоч скромно, але відзначити новорічні свята. Щоби можливий блекаут не зіпсував маленького родинного свята, варто придбати новорічні гірлянди, які не потребують напруги у мережі. Поради щодо придбання гірлянд на батарейках опублікувало видання progroshi.

Протягом декількох останніх років у продажу з'явились новорічні гірлянди на батарейках. Виробники новорічних прикрас запевняють, що такі гірлянди безпечніші ніж їхні аналоги, які живляться від розетки.

Переваги гірлянд на батарейках

  • Така гірлянда допоможе створити святковий настрій навіть за відсутності електроживлення.
  • Чималою перевагою таких гірлянд є автономна робота та мобільність. Живлення від батарейок дозволяє розмістити гірлянду в будь-якій частині вашої оселі.
  • Ще однією з її переваг є безпечність. Електрична напруга від батарейок настільки низька, що навіть при короткому замиканні її буде недостатньо для виникнення горіння. Світлодіоди при такій напрузі мають мінімальне тепловиділення. Отже, живлення від батарейок унеможливлює виникнення пожежі. І це - вагомий аргумент на користь такої прикраси.

Недоліки гірлянди на батарейках

  • Та попри плюси, є в неї і мінуси. Яскравість гірлянди на батарейках нижча, ніж в її аналогів, що живляться від електромережі.
  • Ще одним мінусом буде недовговічність джерела живлення. Батарейки можуть "сісти". Тому краще відразу запастись кількома комплектами.

При купівлі такої гірлянди слід звернути увагу на її довжину. Якщо ви волієте заощадити сімейний бюджет, то варто купувати гірлянду невеликої довжини. Довгі гірлянди мають велику кількість світлодіодів, а кожен світлодіод є споживачем струму. Тобто, більша кількість світлодіодів потребуватиме частішої заміни батарейок

Потрібно звернути увагу і на тип батарейок, які використовуються в пристрої. Він має бути простим. Адже буде прикро, якщо доведеться обійти десяток магазинів, перш ніж знайдеться потрібна батарейка. Фахівці радять звернути увагу на гірлянди з живленням від батарейки типу "АА".

Гірлянда на батарейках допоможе створити святковий настрій, якого зараз так не вистачає українцям. А заодно - задумати найзаповітніше новорічне бажання, яке цьогоріч напевне буде єдине на всіх

Біженці будуть під ковпаком? Україна починає обмін інформацією про рахунки з сотнею країн

четвер, 28 березень 2024, 11:30

У вересні 2024 року між Україною та іншими державами відбудеться перший автоматичний обмін інформацією щодо фінансових рахунків за міжнародним стандартом звітності CRS (Common Reporting Standart), передають Патріоти України. Його запроваджено після ух...

Раніше був на фронті: У Волинському ТЦК розповіли про стан військового, якого ножем поранив цивільний

четвер, 28 березень 2024, 10:56

Працівник ТЦК та СП, якого у Нововолинську під час виконання службових обов'язків вдарив ножем місцевий житель, раніше воював. Про це повідомили на сторінці Волинського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, передають ...