Відкртився? Закарпатський ТЦК прокоментував інформацію про обшуки в хустського воєнкома

Інформація про те, що до начальника Хустського районного територіального центру комплектування Василя Зубатова прийшли з обшуками, не відповідає дійсності. Про це йдеться в заяві Закарпатського обласного ТЦК та СП, передають Патріоти України.

Пресслужба ТЦК зазначила, що інформація про обшуки в ТЦК є «безпідставною», не має під собою «жодних доказів і є відвертим наклепом». Обшуки стосувалися діяльності ВЛК, де перевіряли «певні порушення у сфері медичних оглядів». Військово-лікарська комісія не є частиною ТЦК, і до неї належать цивільні лікарі, запевнили у військкоматі.

Зокрема, УП із посиланням на джерело у правоохоронних органах написала, що 21 серпня СБУ проводить обшуки в Хустському ТЦК та його начальника Василя Зубатова. Крім того, начебто тривали 30 обшуків у працівників районної лікарні, медико-соціальної експертної комісії та працівників ТЦК. За словами співрозмовника видання, йдеться про отримання хабарів за фальшиву інвалідність.

Нагадаємо, Служба безпеки затримала двох очільників ТЦК на Київщині та їхнього спільника, які «заробили» на ухилянтах понад $1 млн.

Як встановило розслідування, фігуранти пропонували військовозобов’язаним своє сприяння в уникненні призову на підставі підроблених документів про непридатність до служби за станом здоров’я. За матеріалами справи, вартість таких «послуг» становила $37 тис. з одного ухилянта. Зловмисникам загрожує до восьми років тюрми.

Відкртився? Закарпатський ТЦК прокоментував інформацію про обшуки в хустського воєнкома

четвер, 22 серпень 2024, 23:45

Інформація про те, що до начальника Хустського районного територіального центру комплектування Василя Зубатова прийшли з обшуками, не відповідає дійсності. Про це йдеться в заяві Закарпатського обласного ТЦК та СП, передають Патріоти України. Пресслужб...

Побив секретаря міськради: Мер Ромнів отримав підозру (фото)

четвер, 22 серпень 2024, 22:29

Виконувач обов’язків керівника Сумської обласної прокуратури Олександр Коршун сьогодні повідомив про підозру очільнику однієї з територіальних громад Сумської області за фактом вчинення насильства щодо службової особи. За даними правоохоронців, 22 груд...