Відкрите вікно та порожня пляшка: Нові деталі загибелі нардепа Давиденка

Знайомі нардепа підтверджують наявність у нього серйозних конфліктів, які і могли призвести до трагедії.

Зараз основною версією причини смерті народного депутата України Валерія Давиденка, над якою працюють правоохоронці, є доведення до самогубства, повідомляють Патріоти України.

"На сьогодні розглядаються три версії події - вбивство, інсценоване під суїцид, самогубство і доведення до самогубства. Основною версією поліції на сьогодні є доведення до самогубства. Про це говорять багато деталей, насамперед дані відеозапису, який постійно вівся у офісі нардепа. Можна бачити, як він ходить по офісу, заходить у санвузол і звідти більше не виходить. Далі з’являється прибиральниця, яка і викликала правоохоронців", - зазначило джерело у правоохоронних органах.

Разом з тим, усі знайомі і друзі нардепа рішуче відкидають інформацію про самогубство. "Він не з тих, хто з емоційних чи інших причин піде і застрелиться. Він боєць, звик все життя долати труднощі, він не здається перед бізнесовими чи політичними проблемами і точно не накладе через них на себе руки. У нього чудова сім’я, розумна і красива дружина, з якою у них були чудові стосунки, і дві улюблених донечки – красуні, він щасливий батько і чоловік, успішний бізнесмен і політик, самогубство – це точно не про нього", - сказала людина, яка особисто знала нардепа.

Разом з тим, джерело у правоохоронних органах повідомило цікаві деталі трагедії. "За день до смерті у нього була якась важлива зустріч, після якої він відключив телефон і далі залишався без зв’язку. Взагалі телефон у цій ситуації може прояснити багато деталей, але його поки не виявили. Є порожня пляшка алкогольного напою, але говорити про те, хто і коли її випив, і чи був нардеп у стані алкогольного сп’яніння на момент смерті ще зарано", - зазначив співрозмовник журналістів.

Правоохоронці припускають, що нардеп вів складні переговори, йому могли погрожувати і тиснути, зокрема використовуючи погрози йому чи сім’ї, що відповідно могло і схилити його до самогубства.

Але з цією версією не погоджуються знайомі нардепа, з якими вдалося поспілкуватися. "Він точно не з тих, хто накладе на себе руки від страху перед кимось. Він легко міг виїхати чи вивезти сім’ю, якщо були погрози, він мав достатньо можливостей чи зв’язків для захисту від ворогів. Чутки про втрату "криші" у Офісі генпрокурора, що могли штовхнути батька двох дітей на самогубство, абсурдні і огидні. Про це можуть говорити тільки провокатори або ті, хто поняття не має, про що і кого вони говорять. Зараз справи у нього йшли достатньо непогано, точно не так, щоб накласти на себе руки", - розповідає знайомий нардепа.

Він декілька разів підкреслив, що у Давиденко чудова сім’я і "йому точно в цьому житті є за що боротися і за жодних умов він би не захотів просто покласти край життю від якихось бізнес-ускладнень".

Разом з тим, і джерело у правоохоронних органах, і знайомі нардепа підтверджують наявність у нього серйозних конфліктів, які і могли призвести до трагедії. "У нього багато ворогів. Наприклад – всім відомий бізнесмен з оточення Януковича Сергій Курченко. Деталі їх бізнес-суперечок поки що не відомі, але ми знаємо, як ведуть справи такого типу бізнесмени. У справі можуть з’явитися дуже підозрілі особи, цілком можливо, що могли надходити погрози, які могли довести нардепа до самогубства", - сказав один із співрозмовників.

Або ж, як зазначає інше джерело, це могло бути добре сплановане і професійно виконане вбивство. "Відкрите вікно, стілець у туалеті - все це свідчить про вбивство і спробу інсинуації самогубства. Є, звичайно, питання відеозапису, де немає вбивці, але профі можуть і тут спрацювати так, щоб не потрапити на запис чи пізніше його видалити або відредагувати. Якщо це так, то вбивця професіонал високого рівня, але чому тоді він залишив крісло в туалеті? Збити з пантелику слідство?", - зазначив знайомий нардепа.

Джерело: Апостроф

Пролунали постріли: У Чернівецькій області цивільні накинулися на працівника ТЦК

субота, 20 квітень 2024, 16:41

У Чернівецькій області місцеві скоїли масовий напад на працівників ТЦК та СП. Один з працівників ТЦК відкрив вогонь, передають Патріоти України. Як повідомляє прес-служба обласного ТЦК, інцидент стався сьогодні, поблизу села Чорногузи, під час здійснен...

У Києві п'яний водій не врахував розмір вантажу і розніс заправку (фото)

субота, 20 квітень 2024, 16:19

У Києві п'яний водій не врахував розмір вантажу і розніс заправку в Голосіївському районі. Про це повідомила патрульна поліція Києва та оприлюднила відповідні фото, передають Патріоти України. "У Голосіївському районі інспектори отримали повідомлення п...