Відкриття вражає: Експеримент у відкритому космосі показав, що люди можуть виявитися прибульцями

Вчені провели експеримент щодо панспермії - можливості міграції мікробів між планетами і поширення життя по Всесвіту, дослідження відкриває таємницю походження життя на Землі. Про це повідомляє Frontiers in Microbiology, передають Патріоти України.

"Походження життя на Землі - найбільша загадка для людей, вчені можуть мати абсолютно різні точки зору на це питання. Деякі думають, що життя дуже рідкісне і існує тільки один раз у Всесвіті, в той час як інші думають, що життя може виникнути на кожній слушній планеті. Якщо панспермія можлива, життя повинно існувати набагато частіше, ніж ми думали раніше ", - сказав професор Токійського університету фармації і наук про життя і головний дослідник Танпопо Акіхіко Ямагіші.

Панспермія - неперевірена, недоведеним і досить дика теорія міжпланетного перенесення життя. Теорія передбачає, що мікроскопічні форми життя, такі як бактерії, можуть переміщатися в космосі і приземлятися на іншій планеті. Таким чином запалюючи життя в іншому місці.

Це могло статися випадково - наприклад, на космічному кораблі - через комети і астероїди в Сонячній системі, і, можливо, навіть між зоряними системами на міжзоряних об'єктах.

Однак для того, щоб панспермія мала якесь значення, необхідні докази того, що бактерії можуть вижити в час тривалої подорожі крізь вакуум, коливання температури та інтенсивне УФ-випромінювання в космічному просторі.

Танпопо - по-англійськи кульбаба - це науковий експеримент, метою якого є визначення здатності бактерій вижити в екстремальних умовах відкритого космосу.

Дослідники з Токійського університету спільно з японським національним космічним агентством JAXA хотіли перевірити, чи можуть бактерії деінококк вижити в космосі, тому їх помістили на експозиційні панелі зовні Міжнародної космічної станції (МКС). Він відомий як стійкий до радіації. Висушені зразки різної товщини піддавалися впливу космічного середовища протягом одного, двох або трьох років, а потім перевірялися, щоб переконатися, що вони вижили.

Вони зробили це, в основному завдяки шару мертвих бактерій, що захищають колонію під ним. За оцінками дослідників, колонія діаметром 1 мм потенційно може прожити до 8 років в умовах відкритого космосу.

"Результати показують, що деінококк може вижити під час подорожі з Землі на Марс і навпаки, що становить кілька місяців або років по найкоротшій орбіті", - сказав Ямагіші.

Це означає, що космічний корабель, який відвідує Марс, теоретично може нести мікроорганізми і потенційно забруднювати його поверхню.

Чи нарахують субсидію, якщо частина сім'ї перебуває за кордоном

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:30

В Україні багато домогосподарств через складну економічну ситуацію отримують субсидії. У Пенсійному фонді України пояснили, як нараховується субсидія, якщо частина родини виїхала за кордон, передають Патріоти України. «До складу домогосподарства включа...

Чи будуть забирати в ухилянтів водійські права: Юрист пояснив усі нюанси

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:28

Відповідно до нового закону про мобілізацію, ухилянтів можуть тимчасово обмежувати у праві керувати транспортом. З відповідним позовом до суду звертатимуться ТЦК та СП, передають Патріоти України. Юрист практики військового права ЮК "Приходько та партн...