Відкриття змусить переписати підручники: Науковці виявили... "п'ятий шар" Землі

Як відомо, в даний час в підручниках по геології стверджують, що Земля має чотири шари: кору, мантію, зовнішнє ядро і внутрішнє ядро.

Геологи Австралійського національного університету, вивчаючи дані Міжнародного сейсмологічного центру про хвилях, які рухаються всередині Землі, виявили докази існування самого внутрішнього ядра нашої планети, яке відрізняється за своєю структури від інших відомих верств. Про це повідомляє видання Daily Mail, передають Патріоти України.

У повідомленні говориться, що вчені помітили зміни в структурі заліза у внутрішньому ядрі, які передбачають нову "межу", що тягнеться приблизно на 650 км від центру Землі. "Це дуже захоплююче - і може означати, що нам доведеться переписувати підручники!" - заявила з цього приводу провідний автор дослідження Джоан Стівенсон.

Як відомо, в даний час в підручниках по геології стверджують, що Земля має чотири шари: кору, мантію, зовнішнє ядро і внутрішнє ядро. Про п'ятий шар існували припущення ще більш десяти років, але виявити його до цього часу було неможливо.

За словами Джоан Стівенсон, зміни хвиль виявили незначні відмінності в структурі заліза, коли вони рухалися крізь внутрішнє ядро.

Ці зміни, ймовірно, демонструють дві окремі події охолодження в історії Землі, які відбулися в певний момент в ранні роки еволюції планети - 4,5 мільярда років тому. "Деталі цієї великої події все ще залишаються загадкою, але ми додали ще одну частину загадки, коли справа дійшла до наших знань про внутрішнє ядро Землі", - додала дослідниця.

Оце так: Україна повідомила Єврораду про частковий відступ від конвенції з прав людини

понеділок, 29 квітень 2024, 10:30

На час воєнного стану військове керівництво України має право обмежувати свободу пересування громадян, оглядати речі та примусово вилучати приватне чи комунальне майно для державних потреб в умовах воєнного стану, згідно з оновленим переліком прав і св...

Що буде із субсидією, якщо дружина з дітьми за кордоном, а чоловік залишився в Україні

понеділок, 29 квітень 2024, 9:55

Нерідко українські сім'ї стикаються з питанням: що буде із субсидією, якщо дружина і дитина за кордоном, а чоловік залишився, передають Патріоти України. У Пенсійному фонді пояснили, що до складу домогосподарства включаються всі особи, які зареєстров...