Відкритий гей вперше був обраним головою європейської держави

Президент Латвії Едгарс Рінкевичс

Міністр закордонних справ Латвії Едгарс Рінкевичс у суботу, 8 липня, склав присягу президента країни, офіційно вступивши на цю посаду, повідомляє Delfi.lv.

Церемонія інавгурації Рінкевичса відбулась під час урочистого засідання Сейму Латвії.
"Клянусь, що вся моя діяльність буде присвячена благу народу Латвії. Я зроблю все, що буде в моїх силах, щоб сприяти благополуччю Латвійської держави та її населення. Я буду шанувати священними і дотримуватися Сатверсме (Конституції. – ред.) Латвії та законів держави. По відношенню до всіх я буду справедливий і обов'язки виконуватиму з доброї совісті", - оголосив він присягу.
Політик також пообіцяв, що буде виступати за "сучасну й сильну Латвію, за справедливу і чесну Латвію, за добробут людей, за інклюзивне і шанобливе суспільство".
Рінкевичс став сьомим президентом Латвії, обраним після відновлення державної незалежності у 1990 році. Перед цим він майже 12 років очолював Міністерство закордонних справ країни.
Зазначимо, що Едгарс Рінкевичс стане першим відкритим президентом-геєм не лише в Латвії, а й на території Європейського Союзу.
Нагадаємо, Латвія, яка вже надала Україні лише військової допомоги на суму понад 1% свого ВВП, готова продовжувати допомогу, зокрема готується завершити передачу всіх своїх гелікоптерів.

Сенсаційна знахідка на Київщині: Археологи виявили у Білогородці артефакт козацької доби, котрий музефікують для відвідин туристів

неділя, 8 вересень 2024, 6:50

Це село на околиці Києва в княжі часи було значним політичним і ремісничім центром, сліди колишньої значущості зберігала ще і 17 століття. Археологи Інституту археології НАН України знайшли унікальний артефакт у селі Білогородка на Київщині. Про це пов...

У Боярці декомунізували пам'ятник Павці Корчагіну (відео)

неділя, 8 вересень 2024, 6:20

Найбільш відома споруда містечка під Києвом, котра символізувала відомого на весь комуністичний світ героя автобіографічної книги Миколи Островського, поїхав у заслання. Відтепер пам'ятник знаходитиметься у Музеї монументального мистецтва тоталітарної ...