Відморозив ноги на вулиці, повернувся на окуповану Луганщину: Українців шокувала історія звільненого з полону морпіха

Більшість людей, які пройшли війну, залишаються самі зі своїми проблемами, держава не надає їм необхідної допомоги.

Анатолій Поляков з Української асоціації військовополонених розповів історію морпіха Ігоря Бутенка, який після повернення з полону опинився наодинці зі своїми проблемами і змушений був повернутися додому до окупованого бойовиками містечка на Луганщині, повідомляють Патріоти України.

У полоні Бутенко провів півроку, сім'я і дім залишилися на окупованій частині Донбасу. Після звільнення, не отримавши підтримки, хлопець поневірявся по вулиці. Потім став пацієнтом психіатричної лікарні.
Після виписки Ігор знову опинився на вулиці, де відморозив собі обидві ноги. Після ампутації, він тривалий час перебував у госпіталі. Поляков пише, що мама періодично його відвідувала. Але після безуспішних спроб отримати житло, вона, під гарантії бойовиків, забрала свого сина назад на окуповану територію.
«Цю історію я навожу в якості прикладу на всіх зустрічах і за весь час у мене жодного разу не запитали, як склалася його подальша доля - жодного разу! Упевнений, якби правляча партія, яка не скасувала прийнятий в першому читанні закон про статус полонених, його доля і доля інших полонених могла скластися інакше. Закон був скасований на прохання "правозахисних" організацій», - пише Поляков.
У мережі обурені і зазначають, що це не поодинокий випадок. Влада не дбає про своїх захисників. Більшість людей, які пройшли війну, залишаються самі зі своїми проблемами, держава не надає їм необхідної допомоги.


Чи потрібно чоловікам оновлювати дані в ТЦК, якщо зробили це до 18 травня: У Міноборони дали відповідь

субота, 18 травень 2024, 17:23

З 18 травня всім військовозобов'язаним необхідно оновити свої дані у військкоматах. Це треба зробити попри те, що раніше інформація вже була оновлена. . Так, у Міністерстві оборони наголошують, що з 18 травня усі без виключення військовозобов’язані пов...

"Ми втратили чудову та яскраву людину": Під час виконання бойового завдання загинув пілот-винищувач (фото)

субота, 18 травень 2024, 17:01

«Ми втратили не просто льотчика, а й надійного бойового побратима, друга та просто чудову і яскраву людину. Денис Олександрович – пілот винищувальної авіації Повітряних Сил ЗС України, справжній професіонал своєї справи, від початку повномасштабного вт...