Медики назвали головну небезпеку хліба, яка може призвести до розвитку цукрового діабету, порушення метаболізму, набору ваги і серцево-судинних хвороб, передають Патріоти України.
І вся справа не в борошні, а в цукрі, яким з надлишком підсолоджують хліб. Адже буває так, що ми віддаємо перевагу темним сортам хліба замість білого, але часто чорний хліб буває більш солодким. Так, в Ірландії суд постановив, що одна з мереж ресторанів швидкого харчування пече хліб з надмірною кількістю глюкози.
Тепер ресторан змушений перевести свої фірмові булочки в категорію кондитерських виробів. Адже відповідно до стандартів країни в хлібі повинно бути не більше 2% вмісту цукру. А в булочках його було в п'ять разів більше.
Крім того, у Всесвітній організації охорони здоров'я встановили добову норму цукру для дорослої людини. Це не більш 10% від денної норми калорій. При цьому краще вживати ще менше цукру - не більше 5% або близько 25 грамів.
Лікарі кажуть, що значна кількість цукру підвищує ризик виникнення серцевих захворювань. Крім того, перевищення норми цукру веде до розвитку цукрового діабету другого типу і підвищення ваги.
Величезний гриб знайшли просто посеред Чернігова. На вулиці Магістратська чоловік натрапив на дощовик-велетень. Відео знахідки, що вражає, опублікував Telegram-канал «Труха Чернігів». Дощовик просто величезний, проте перестиглий, тому в їжу вже не годи...
У Європейському Союзі набуває чинності заборона на використання в манікюрі одного з ключових компонентів для гель-лаків та акрилових нігтів, що може змінити індустрію краси. З 1 вересня 2025 року в Європейському союзі буде заборонено використання оксид...