Відома українська актриса розкрила секрет приготування найсмачнішої куті: Вся справа в незвичайному інгредієнті

У переддень Різдва, 6 січня, відзначається Святвечір або Святий вечір. Головним атрибутом свята є кутя. Обожнює готувати цю страву і українська акторка Ольга Сумська, передають Патріоти України.

Своїм фірмовим рецептом артистка поділилася з шанувальниками на сторінці в Instagram. Ольга готує кутю з пшениці, але каже, що її також можна варити з рису або булгуру - виходить не менш смачно.

"Варимо спеціальний швидкого варіння сорт пшениці до готовності (тут важливо не переварити!), Окремо запарюємо сухофрукти (курага, родзинки, хто любить - чорнослив, груші, яблука). Цей навар зберігаємо. Також окремо запарюємо волоські горіхи, щоб з них вийшла гіркота. Далі беремо мак, заливаємо водою, додаємо пару ложок цукру і варимо 15 хвилин на малому вогні, потім перетираємо в ступці або мелем на м'ясорубці. Зварену пшеницю (якщо не знайшли, можна замінити булгуром, рисом) змішуємо з подрібненими сухофруктами (перемолоти) і перетертим маком! Мед додаємо за смаком. Якщо суміш суха, долийте навар із сухофруктів", - поділилася Сумська.

Акторка додала, що її секретним інгредієнтом є ложка коньяку. За словами Ольги, таку кутю можна їсти тричі на день весь тиждень і не набридне.

ТЦК загрожує повний колапс: Раді доведеться правити закон про мобілізацію

субота, 27 квітень 2024, 1:45

Як пише видання Texty, територіальні центри комплектування (ТЦК) не встигнуть актуалізувати дані усіх військовозобов’язаних за 60 днів, як того вимагає новий закон про мобілізацію, і це створить додатковий хаос, передають Патріоти України. "Управлінсь...

Не холодно і не спекотно: На вихідні настане така погода, що трапляється раз на рік - синоптик

субота, 27 квітень 2024, 0:55

На вихідних в Україні очікується чудова весняна погода з комфортною температурою. Про це повідомила синоптик Наталка Діденко на своїй сторінці Facebook. "Вихідними, 27-28 квітня, в Україні буде така погода, яка буває чи не раз на рік", - каже вона. ...