У переддень Різдва, 6 січня, відзначається Святвечір або Святий вечір. Головним атрибутом свята є кутя. Обожнює готувати цю страву і українська акторка Ольга Сумська, передають Патріоти України.
Своїм фірмовим рецептом артистка поділилася з шанувальниками на сторінці в Instagram. Ольга готує кутю з пшениці, але каже, що її також можна варити з рису або булгуру - виходить не менш смачно.
"Варимо спеціальний швидкого варіння сорт пшениці до готовності (тут важливо не переварити!), Окремо запарюємо сухофрукти (курага, родзинки, хто любить - чорнослив, груші, яблука). Цей навар зберігаємо. Також окремо запарюємо волоські горіхи, щоб з них вийшла гіркота. Далі беремо мак, заливаємо водою, додаємо пару ложок цукру і варимо 15 хвилин на малому вогні, потім перетираємо в ступці або мелем на м'ясорубці. Зварену пшеницю (якщо не знайшли, можна замінити булгуром, рисом) змішуємо з подрібненими сухофруктами (перемолоти) і перетертим маком! Мед додаємо за смаком. Якщо суміш суха, долийте навар із сухофруктів", - поділилася Сумська.
Акторка додала, що її секретним інгредієнтом є ложка коньяку. За словами Ольги, таку кутю можна їсти тричі на день весь тиждень і не набридне.
Українська співачка Анастасія Приходько відреагувала на рішення уповноваженого із захисту державної мови щодо скандального виступу Вєрки Сердючки, передають Патріоти України. Нагадаємо, днями Тарас Кремінь зазначив, що артист не отримає покарання за ви...
Камери спостереження відділу "Сянки" на Львівщині зафіксували оленя, який неспішно прогулювався вздовж лінії прикордонних інженерних загороджень. Відео опублікувало Західне регіональне управління Держприкордонслужби України-Західний кордон, передають П...