Відома українська актриса розкрила секрет приготування найсмачнішої куті: Вся справа в незвичайному інгредієнті

У переддень Різдва, 6 січня, відзначається Святвечір або Святий вечір. Головним атрибутом свята є кутя. Обожнює готувати цю страву і українська акторка Ольга Сумська, передають Патріоти України.

Своїм фірмовим рецептом артистка поділилася з шанувальниками на сторінці в Instagram. Ольга готує кутю з пшениці, але каже, що її також можна варити з рису або булгуру - виходить не менш смачно.

"Варимо спеціальний швидкого варіння сорт пшениці до готовності (тут важливо не переварити!), Окремо запарюємо сухофрукти (курага, родзинки, хто любить - чорнослив, груші, яблука). Цей навар зберігаємо. Також окремо запарюємо волоські горіхи, щоб з них вийшла гіркота. Далі беремо мак, заливаємо водою, додаємо пару ложок цукру і варимо 15 хвилин на малому вогні, потім перетираємо в ступці або мелем на м'ясорубці. Зварену пшеницю (якщо не знайшли, можна замінити булгуром, рисом) змішуємо з подрібненими сухофруктами (перемолоти) і перетертим маком! Мед додаємо за смаком. Якщо суміш суха, долийте навар із сухофруктів", - поділилася Сумська.

Акторка додала, що її секретним інгредієнтом є ложка коньяку. За словами Ольги, таку кутю можна їсти тричі на день весь тиждень і не набридне.

Біженцям на замітку! У Польщі з 2026 року будуть діяти нові правила оренди житла

четвер, 21 серпень 2025, 12:48

Від лютого 2026 року в Польщі набудуть чинності нові вимоги для власників приватного житла, які здають його в оренду. Про це пише Іnpoland, передають Патріоти України. Зокрема, орендодавцям може знадобитися ідентифікаційний податковий номер (NIP) та об...

"Почала мучити совість": Боєць ЗСУ з позивним "Борзий" розповів про досвід повернення з СЗЧ

четвер, 21 серпень 2025, 12:29

Міністерство оборони України підготувало серію відеороликів з історіями українських військовослужбовців, які з різних причин вирішили піти на самовільне залишення частини (СЗЧ), але згодом добровільно повернулися на службу, передають Патріоти України. ...