Відома українська актриса розкрила секрет приготування найсмачнішої куті: Вся справа в незвичайному інгредієнті

У переддень Різдва, 6 січня, відзначається Святвечір або Святий вечір. Головним атрибутом свята є кутя. Обожнює готувати цю страву і українська акторка Ольга Сумська, передають Патріоти України.

Своїм фірмовим рецептом артистка поділилася з шанувальниками на сторінці в Instagram. Ольга готує кутю з пшениці, але каже, що її також можна варити з рису або булгуру - виходить не менш смачно.

"Варимо спеціальний швидкого варіння сорт пшениці до готовності (тут важливо не переварити!), Окремо запарюємо сухофрукти (курага, родзинки, хто любить - чорнослив, груші, яблука). Цей навар зберігаємо. Також окремо запарюємо волоські горіхи, щоб з них вийшла гіркота. Далі беремо мак, заливаємо водою, додаємо пару ложок цукру і варимо 15 хвилин на малому вогні, потім перетираємо в ступці або мелем на м'ясорубці. Зварену пшеницю (якщо не знайшли, можна замінити булгуром, рисом) змішуємо з подрібненими сухофруктами (перемолоти) і перетертим маком! Мед додаємо за смаком. Якщо суміш суха, долийте навар із сухофруктів", - поділилася Сумська.

Акторка додала, що її секретним інгредієнтом є ложка коньяку. За словами Ольги, таку кутю можна їсти тричі на день весь тиждень і не набридне.

У Чорнобильській зоні загнездився рідкісний птах

середа, 4 червень 2025, 12:30

Фахівці Чорнобильського радіаційно-екологічного біосферного заповідника зафіксували на природоохоронній території поблизу села Камʼянка гніздо чорного лелеки. . Чорний лелека – дуже обережний і рідкісний птах, тож кожне гніздо має величезне значення д...

Частині пенсіонерів в Україні планують збільшити пенсії на майже 500 грн: Ось кому пощастить

середа, 4 червень 2025, 11:56

Крім можливості отримати «вікові» надбавки у червні, для пенсіонерів з'явилася ще одна гарна новина: мінімальну пенсію можуть збільшити. Таке зростання передбачено в Листі, який Міністерство фінансів в межах підготовки проєкту бюджету на наступний рік ...