Відоме українське видання поскаржилось на систематичний тиск з боку Офісу президента

Видання Українська правда повідомляє про тривалий та системний тиск, який Офіс президента здійснює на редакцію та окремих журналістів, передають Патріоти України.

Редакція зазначає, що Офіс президента:

  • блокує спікерів від влади щодо спілкування з журналістами Української правди та участі в заходах;
  • здійснює тиск на бізнес з метою зупинити рекламну співпрацю з Українською правдою;

Також Українська правда нагадала про емоційне спілкування президента Володимира Зеленського з журналістом Української правди Романом Кравцем під час пресконференції 27 серпня, яку транслювали в прямому ефірі.

«Ці та інші непублічні сигнали свідчать про спроби вплинути на нашу редакційну політику. Особливо обурливо це усвідомлювати в часи повномасштабного вторгнення Росії до України, коли вкрай необхідна наша спільна боротьба як за виживання, так і за демократичні цінності», — йдеться у повідомленні журналістів.

Журналісти попередили, що кожна спроба конкретних чиновників із керівництва Офісу президента вплинути на журналістів Української правди буде висвітлена публічно та матиме наслідки на міжнародному рівні. «Кожна така спроба лише зміцнює нашу мотивацію викривати корупцію та неефективне управління у вищих ешелонах влади», — йдеться у повідомленні.

А могли б послужити країні: Стало відомо, скільки чоловіків загинули при спробі незаконного перетину кордону

середа, 9 жовтень 2024, 16:30

Більше ніж 40 українців загинули, намагаючись незаконно перетнути кордон, здебільшого через річки та гори. Прикордонники неодноразово рятували людей, які блукали в горах і опинялися на межі виснаження, передають Патріоти України. Про це на брифінгу пов...

Наказ є, але з нюансами: У ТЦК пояснили, чи будуть мобілізовувати чоловіків віком 50−60 років

середа, 9 жовтень 2024, 16:22

Попри те, що у директиві Командування Сухопутними силами є положення, які обмежують мобілізацію громадян віком 50−60 років, прямої заборони на їхню мобілізацію немає. Про це розповів начальник сектору мобілізаційно-оборонної роботи Сумського обласного ...