Відомого українського тренера довічно усунули від футболу

Олександр Севидов

Апеляційний комітет Української асоціації футболу (УАФ) довічно дискваліфікував колишнього головного тренера донецького «Металурга», «Говерли», «Карпат», «Металіста» і «Маріуполя» Олександра Севидова, який був замішаним в організації договірних матчів, , повідомляють Патріоти України з посиланням на офіційний сайт УАФ. Дане рішення може бути оскаржене в Спортивному арбітражному суді в Лозанні (CAS).

Як відомо, раніше контрольно-дисциплінарна інстанція УАФ заборонила Севидову будь-яку футбольну діяльність терміном на 5 років через організацію договірних поєдинків під час роботи в ФК «Суми». Але комітет з етики та чесної гри УАФ, а також сам тренер оскаржили це рішення: комітет просив довічну дискваліфікацію, 51-річний Севидов — її повне скасування. В підсумку рішення КДК змінили, повністю задовольнивши скаргу комітету з етики.

Нагадаємо, що вихованець донецького «Шахтаря» Олександр Севидов за карʼєри футболіста грав за «Зорю», запорізький і донецький «Металурги», «Кривбас», а також за російські «Торпедо» (Москва) й УралАЗ. На тренерському терені український фахівець встиг попрацювати в цілому ряді вітчизняних клубів і за кордоном, очолюючи молдавський «Зімбру» і болгарську «Верею». Останнім часом, поки розглядали його апеляцію, Севидов співпрацював зі скандальним «Минаєм».

Зможуть демонтувати? Мінкульт позбавив Арку дружби народів у Києві статусу пам’ятки історії

п’ятниця, 19 квітень 2024, 6:30

Мінкульт своїм наказом позбавив Арку дружби народів статусу пам’ятки історії. Відповідно, тепер цей монумент може бути повністю демонтований.Про це повідомили в пресслужбі відомства. 26 квітня 2022 року скульптурна частина монумента була прибрана з цен...

В Україні можуть різко змінити розмір пенсій: Стало відомо, чого чекати

п’ятниця, 19 квітень 2024, 5:58

В Україні - найнижчий пенсійний вік в Європі. Це єдина перевага нашої пенсійної системи, яка частково пояснює і її проблеми. Зараз на пенсії у середньому українець може отримувати менше ніж 30% від своєї зарплати. Це критично низький показник, передают...