Відомий хорватський футболіст готується стати головним тренером "Шахтаря"

Даріо Срна грав за "Шахтар" 14 років. Після виступу за "Кальярі" у сезоні 2018/19 повернувся до лав чемпіона України як менеджер.

Карло Ніколіні став помічником Даріо Срни. На перший погляд, мотив призначення очевидний: віддячити італійцю за вірність . Проте все видається глобальнішим. У "Шахтарі" формується кілька груп впливу, зазначають Патріоти України.

Перша. Генеральний директор Сергій Палкін хоче контролювати все – роботу Академії, трансфери. Позиції Палкіна міцні, тому що є результат – чотири роки поспіль – чемпіони, грали у півфіналі ЛЄ-2019/20.

Друга. Головний скаут Жозе Боту займається селекцією та добором кадрів. Саме він провів в команду Луїша Каштру, тренерів молодіжних команд, всіх останніх новачків. Робота португальського менеджера неоднозначна. Плюс - Додо, Манор Соломон, Маркос Антоніо. Мінус - Фернандо, Сіпріано, Майкон, Тете, який не грає на 18 млн. витрачених на нього, проблеми в центрі захисті та відсутність альтернативи Жуніору Мораесу в атаці. Є цікаві гравці, але не зрозуміло, що буде після Марлоса, Тайсона, Ісмаїлі та Мораеса.

Третя. Даріо Срна. Він – директор з футболу. Роль хорвата не влаштовує. Головним менеджером не стане – є Палкін. Зони впливу Срна не має. Скоріше, роль медійного рупора . Цього мало. І якщо Каштру посунуть, а будь-який тренер, якщо він не Фергюсон чи Венгер, під цим ходить, – чому б не замінити.

Погляди Ніколіні на футбол навряд чи будуть збігатися з Каштру чи Боту. Вони із різних світів. А зі Срною італієць працював, коли один був капітаном у Луческу, інший – тренером з фізичної підготовки. Тому Срна уже формує свій майбутній тренерський штаб.

Новий шлях постачання армії агресора маже готовий: Росіяни завершують будівництво залізничного моста поблизу Маріуполя, - Андрющенко

четвер, 25 квітень 2024, 9:32

Російські окупанти майже завершили будівництво залізничного моста біля села Гранітне, що неподалік Маріуполя. Про це у своєму телеграм-каналі написав радник Маріупольського міського голови Петро Андрющенко. "Будівництво залізничного мосту біля Гранітно...

Науковці розшифрували практично знищені папіруси з Помпеї, з котрих дізнались місце поховання великого філософа Платона та обставини його життя

четвер, 25 квітень 2024, 9:23

Революційне сканування та дослідження папірусів Геркуланума виявило чудові нові подробиці про філософа Платона, зокрема точне місце його поховання, повідомляє "Ancient Origins" . Це значне археологічне досягнення стало результатом проєкту розшифровки ...