Відомий лікар розвіяв популярні міфи про антибіотики

Доктор Комаровський повідомив, чи варто давати дитині додаткові ліки при прийомі антибіотиків.

Євген Комаровський

Доктор Євген Комаровський розповів про те, чи варто приймати додаткові ліки при антибіотикотерапії, щоб знизити негативний вплив антибактеріальних препаратів на організм дитини. Про це іменитий педіатр написав на своїй Instagram-сторінці, передають Патріоти України.

Євген Комаровський повідомив, що ліки, які нібито здатні захистити імунітет, кишечник і печінку при прийомі антибіотиків, абсолютно не приносять користі.

За словами педіатра, більшість антибіотиків - це самодостатні ліки. А антибактеріальні препарати для однорічних дітей, що прописують лікарі для домашнього лікування, нетоксичні і мають мінімум побічних ефектів. Саме тому приймати що-небудь додатково, немає необхідності.

Отже, які ж самі популярні "ліки-супутники" антибіотиків, які батьки дають дітям, доктор Комаровський не рекомендує:

  • Препарати "для імунітету". Антибіотики не пригнічують імунну систему.
  • Протигрибкові препарати - немає жодних доказів, що вони надають профілактичну дію та зменшують ймовірність грибкової інфекції.
  • Ліки "для кишківника". Антибіотики вкрай рідко пригнічують корисну кишкову мікрофлору. До таких наслідків може призвести тільки тривалий прийом антибіотиків широкого спектру дії.
  • Протиалергічні засоби. В них немає необхідності. Якщо антибіотик викликає алергію у дитини - його просто потрібно замінити.

Була готова померти: Зірка українського тенісу ледь не загинула на Мальдівах

четвер, 28 березень 2024, 21:03

Українська тенісистка Марта Костюк (№ 26 WTA) розповіла про те, як мало не загинула на заняттях серфінгом. Дівчина зізналася, що готова була померти під час відпочинку, передають Патріоти України. «Якось ми займалися серфінгом у Лос-Анджелесі і мій чол...

9 з 10 солдат на передовій мають проблеми з ігроманією, - нардеп Гончаренко

четвер, 28 березень 2024, 20:41

Військові звертають увагу на появу нової проблеми - епідемії ігроманії, зокрема, в лавах ЗСУ на передовій. Про цю проблему пишуть в соцмережах, передають Патріоти України. Як зазначив народний депутат Олексій Гончаренко, це не просто проблема: 9 з 10 с...