Відомий спортсмен, а нині боєць спецпідрозділу СБУ Стаховський назвав головну перевагу росіян і що цьому протиставити

Легенда тенісу в Україні Сергій Стаховський служить у лавах СБУ з 2023 року. Бувши на різних ділянках фронту та аналізуючи ситуацію, він сказав, у чому Росія переважає Україну. Про це він розповів в інтерв'ю "РБК-Україна", передають Патріоти України.

Яка ситуація на фронті зараз

За словами Сергія Стаховського, основна складність полягає в тому, що окупантів - багато, і вони не переймаються за людський ресурс.

"Колись моя логіка була дуже проста: коли певна кількість їхніх загиблих перевалить за якусь цифру, вони почнуть ставити питання. Але виглядає так, що поки ця цифра не дійшла", - каже військовослужбовець.

Він пригадує випадок на напрямку Горлівки, де "Альфа" брала участь у підтримці 24-ї бригади. Задача була такою: зачистити та відбити позицію. Увесь час моніторячи її, захисники відбивали ворога щоразу, коли той намагався зайти.

Стаховський каже, що за тиждень сумарно кількість втрат ворога на одній ділянці складала понад 100 людей.

"У мене поки що таке враження, що нам треба працювати, щоб дійти до їхньої технічної маси. Тому що в них людина їде вбивати "хохлов", вона енергійна. За пів року вона гине, але цього часу вистачає, щоб той ентузіазм ще не зник", - вважає Сергій.

Тому, на його думку, наразі основне завдання - це максимально ефективно з мінімальними втратами завдавати ураження та збільшувати цифру загиблих в Україні окупантів, щоб всередині російського суспільства стався надлом свідомості.

Клечальна субота перед Трійцею: які трави збирають і святять у церкві

субота, 18 травень 2024, 10:54

Трійця – одне з найважливіших християнських свят. У народі Трійцю називають Зеленою неділею, а оскільки святкування припадає на 50-й день після Великодня, то поширилася й інша назва – П’ятидесятниця. Дати Трійці у християн західного та східного обряду ...

Мобілізація в Україні: хто зможе виїжджати за кордон після 18 травня

субота, 18 травень 2024, 10:28

З 18 травня набуде чинності новий закон про мобілізацію та порядок військової служби. При цьому основні правила виїзду за кордон залишаються без змін, але є деякі принципові нюанси. Укази президента України від 24 лютого 2022 року, які вводять воєнний ...