Відомий український співак покаявся за концерти в Росії після 2014 року (відео)

Відомий український співак, лідер проєкту BAH.ROMA Роман Бахарєв, який брав участь у Нацвідборі на Євробачення 2019, випустив нову пісню "199,9", яку присвятив "мертвому другу" - товаришу з країни-окупанта, який підтримує жахливу війну. А ще покаявся за те, що довгий час "закривав очі" на агресію РФ і вірив у "хороших росіян", пише РБК-Україна.

Про що пісня "199,9"

"199,9" - перший сингл з нового альбому Романа, юність якого пройшла на батьківщині його матері - у місті Чистякове Донецької області, яке з липня 2014 року фактично контролюється російською окупаційною адміністрацією.


Назва пісні апелює до терміну "вантаж 200", що для артиста символізує людей, які назавжди поховали себе в його пам’яті.

За словами Романа, ця пісня відображає його особисту трансформацію, яка відбувалася роками війни і досягла піку у 2022-му. Він переосмислює власні зв’язки з Росією - сімейні, творчі та соціальні - і демонструє їхнє розірвання.

У пісні 41-річний співак розплутує символічний вузол на шиї і пропонує відтяти голови орлу/

Що говорить Роман про росіян сьогодні

У відеозверненні, яке Бахарєв виклав напередодні у Instagram, він публічно говорить про своє прозріння стосовно людей по той бік кордону і небажання жодних компромісів.

Співак каже, що саме його прізвище - це перше, що пов’язало його з країною-терористом, через коріння батька, його батьківщину, та місце, де народився і він (Роман народився на Уралі, але ще малим переїхав з батьками на Донбас).

"Це те, що вже є в моїй історії, і що я не можу змінити. Так само як, на жаль, і мою співпрацю з країною-терористом в минулому, мою російськомовну творчість та невірно обраний вектор в цілому", - говорить він.

Музикант шкодує, що "в минулому робив неправильні вибори та закривав очі на важливі речі".

"Шкода, що через певні обставини я їхав і виступав в країні-теростисті вже після 14-го року. І тим більше шкода, що виступав з російськими гуртами на одній сцені в Європі вже після початку повномасштабної війни. Не дивлячись на те, що вони називають себе опозиційними, що концерти відбувались під гаслом "Stand with Ukraine", а прибуток з них йшов до українських фондів, зараз я усвідомлюю, що це те саме змішання двох культур і пошук "хороших рускіх". Але тоді мені все ще хотілось вірити в людяність. І їдучи туди, я був впевнений, що роблю корисну справу і допомагаю Україні... Ми всі помиляємось", - каже артист.

У зверненні він просить вибачення за ці дії у всіх українців і запевняє, що "все це лишається в минулому".

"У кожного свій шлях до свідомості, і я на своєму. Все, що я можу зробити зараз - це висновки та роботу над помилками. Свій вибір я вже зробив, як і змінив вектор своєї творчості. Наразі я планую релізи нових пісень. Україномовних пісень. Пишу і шкодую, що раніше так мало писав українською. Але знову таки: це мій шлях. Вірю, і знаю, що далі - більше і краще. Прошу вибачення за свої помилки та сподіваюсь на розуміння своїх співгромадян. Слава Україні!" - сказав лідер BAH.ROMA.

Також Роман додав, що його звернення "мало б статися давно", але він "не надавав цьому значення", бо займався "більш важливими речами для допомоги країні".

Диву даєшся, звідки древні знали такі технології більше 4,5 тисяч років тому: Науковці з'ясували, як зводили найдавнішу зі славетних пірамід Єгипту

субота, 27 липень 2024, 14:45

Досліджуючи околиці піраміди Джосера, вчені знайшли ймовірний спосіб, яким стародавні єгиптяни доставляли кам’яні блоки для будівництва небаченої доти за розмірами споруди, що стала передвісницею знаменитих трьох великих пірамід поблизу Гізи, зазначают...

Настільки підготовленому ухилянту треба у школу морських диверсантів: На Дунаї українські прикордонники затримали чоловіка, який намагався на підводному скутері дістатися Румунії (фото)

субота, 27 липень 2024, 14:30

Під час патрулювання державного кордону на річці Дунай прикордонники виявили 38-річного чоловіка, який вплав намагався незаконно потрапити до Румунії, передають Патріоти України з посиланням на Держприкордонслужбу. . "Кмітливого "плавця" охоронці корд...