
Вперше в історії у космосі виготовлено печиво. У астронавтів Христини Кох і Луки Пармитано було завдання в умовах МКС і міграгравітації випробувати піч, яка може знадобитися для тривалих космічних перельотів. Про це повідомляє The Guardian.
П’ять печеньок було приготовлено астронавтами під Різдво. Але спробувати своє творіння вони не могли, оскільки його необхідно було відправити на Землю за допомогою капсули SpaceX. Зате стало відомо, що приготування печива в космосі – процес більш тривалий, ніж на Землі, де на це йде приблизно 20 хвилин при температурі 150 градусів.
Перша печенька була в печі приблизно 25 хвилин, але залишилося тісто сирим. Друга затрималася в апараті 75 хвилин. Ідеального продукту теж не вийшло. Четверта і п’ята печеньки визнані кращими. Їх пекли 120 і 130 хвилин і залишили охолоджуватися. Крім першого примірника звичний запах кондитерського виробу виходив від усіх.
7 січня капсула з «вантажем» була доставлена до місця призначення. Зараз печиво вивчають на предмет його їстівності і впливу на здоров’я.
Нове дослідження підтвердило унікальну здатність чорного меланізованого гриба Cladosporium sphaerospermum, знайденого на руїнах Чорнобильської АЕС: він здатний перетворювати іонізуюче випромінювання на енергію - аналог фотосинтезу, але на радіації, пер...
Попри свій поважний вік, 101-річна мешканка Нью-Джерсі Енн Анжелетті не збирається на пенсію і залишається надзвичайно активною і веде бізнес, передають Патріоти України. На каналі Eyewitness News ABC7NY вийшов сюжет про 101-річну Енн Анжелі, яка щотиж...