Відповідати має парафіяльна рада: На Волині священник уникнув штрафу за порушення карантину

Юридичний нюанс допоміг святому отцю "викрутитися" зі складної ситуації.

Іваничівський районний суд Волинської області закрив справу проти настоятеля храму Православної церкви України в селі Будятичі, який підозрювався у порушенні правил карантину. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на постанову від 10 червня.

За матеріалами справи священнослужитель 19 і 26 квітня порушив правила карантину і всупереч рішенню Поромівської сільської ради від 17 квітня, яким церковним громадам заборонено проводити релігійні зібрання, здійснював богослужіння у храмі села Будятичі і на його території.

У судовому засіданні батюшка своєї вини не визнав і пояснив, що дійсно на богослужіння до нього приходили люди, але рішення місцевої сільради він не порушив, оскільки службу проводив на подвір`ї храму і кількість людей була в межах дозволеного.

Додатково зазначив, що він не є суб`єктом цього правопорушення, оскільки не несе відповідальності за дотримання порядку під час проведення богослужіння. Захисник батюшки надав суду статут релігійної організації «Свято-Миколаївської релігійної громади ПЦУ с. Будятичі Іваничівського району Волинської області», в якому сказано, що парафіяльна рада несе відповідальність за дотримання порядку під час здійснення богослужіння.

Таким чином настоятель храму не є суб`єктом цього правопорушення. Це змусило суд закрити справу за відсутністю події і складу адміністративного правопорушення. Нагадаємо, що за порушення карантину ст. 44-3 Кодексу про адміністративні правопорушення («Порушення правил щодо карантину людей») передбачається штраф від 17 тис. грн до 34 тис. грн для громадян і 34-170 тис. грн - для посадових осіб.

Джерело: Главком

Подарунок був не випадковим? Справу про загибель помічника Залужного передано до суду

четвер, 18 квітень 2024, 18:30

Справу про загибель Геннадія Частякова, помічника колишнього головнокомандувача ЗСУ, передали до суду. Про це повідомляє пресслужба Державного бюро розслідувань, передають Патріоти України. Перед судом постане офіцер з апарату помічників головнокоманд...

"Що не день, то пригоди": На концерті Анастасії Приходько знову сталася біда

четвер, 18 квітень 2024, 17:58

Співачка Анастасія Приходько повідомила, що під час її концерту знову стався неприємний інцидент. Це вже не перша сумна новина, якою артистка ділилася під час гастролей "Холодно", передають Патріоти України. Лише кілька днів тому виконавиця розповідала...