Відправити б його на фронт? На Чернігівщині водій маршрутки відмовився везти двох учасників бойових дій (відео)

Водій міжміського автобусу Чернігів-Короп відмовився везти за квитками двох учасників бойових дій. Пасажири, що придбали квитки на автовокзалі, декілька годин просто сиділи в автобусі, повідомляють Патріоти України.


Побачивши камеру керманич маршрутки сховався десь на вокзалі.

Євген Боковенко, ветеран АТО: «Водій каже, що йому забороняє везти перевізник, бо в маршрутці є пільговики». За пільговим посвідченням ціна квитка складає близько 8 гривень. Звичайний же пасажир купує за 75. Морський піхотинець Євген з початку війни на Донбасі був у секторі А, М, лише нещодавно перевівся до рідної Сосниці. Каже, з таким зіткнувся вперше.

Євген Боковенко, ветеран АТО: «Це дуже прикро, скорботно. Видно, що не хоче дбати не тільки держава, навіть ці перевізники не хочу дивитися в очі тим людям, які захищали свою батьківщину, волю й незалежність». Для учасника бойових дій в Афганістані така ситуація також стала цілковитою несподіванкою.

Сергій Варава, учасник бойових дій: «Часто дуже їжджу. Але за весь час, перший раз зі мною трапилась така ситуація». Керівництво автовокзалу тільки розводить руками. Кажуть, на перевізника ніяк вплинути не можуть. Мовляв, той не хоче везти, бо держава йому не компенсує пільгові перевезення.

Віталій Мироненко, начальник автовокзалу: «Ми вплинути на цю ситуацію не можемо, тому що компенсувати кошти повинна держава. Ми в такому об’ємі за свій власний рахунок не можемо перевозити пільгових пасажирів, це питання до органів влади». Що ж до заяви водія, що за законом вони мають право перевозити лише одного пільговика, спростовують ці слова.

Віталій Мироненко, начальник автовокзалу: «В законі не сказано про одного. Такої норми ніде немає. Це їхні власні побажання, тому не можу сказати, чому вони вирішили возити одного пільгового пасажира». На свій захист пільговики викликали поліцейських. Проте маршрутка так і не рушила. Частину пасажирів автостанція пересадила в інші автобуси, частина ж залишилась чекати. А учасники бойових дій рушили давати покази правоохоронцям.

Джерело: gorod.cn.ua

Землю накриває триденна магнітна буря: Українцям розповіли, як пережити метеоудар

четвер, 25 квітень 2024, 15:44

У четвер, 25 квітня, Землю накриває магнітна буря. Вона триватиме три дні (до 27 квітня включно) і має стати останньою в цьому місяці. Про це свідчать дані Центру прогнозування космічної погоди Національного управління океанічних та атмосферних дослідж...

Це варто знати" Які документи треба взяти з собою під час візиту в ТЦК - повний список

четвер, 25 квітень 2024, 14:47

Військовозобов'язаних громадян України зобов’язали з'явитися до Територіальних центрів комплектування й оновити облікові дані. Це стосується чоловіків призовного віку - від 18 до 60 років, передають Патріоти України. Для цього їм дається 60 діб із моме...