Відправити б його на фронт? На Чернігівщині водій маршрутки відмовився везти двох учасників бойових дій (відео)

Водій міжміського автобусу Чернігів-Короп відмовився везти за квитками двох учасників бойових дій. Пасажири, що придбали квитки на автовокзалі, декілька годин просто сиділи в автобусі, повідомляють Патріоти України.


Побачивши камеру керманич маршрутки сховався десь на вокзалі.

Євген Боковенко, ветеран АТО: «Водій каже, що йому забороняє везти перевізник, бо в маршрутці є пільговики». За пільговим посвідченням ціна квитка складає близько 8 гривень. Звичайний же пасажир купує за 75. Морський піхотинець Євген з початку війни на Донбасі був у секторі А, М, лише нещодавно перевівся до рідної Сосниці. Каже, з таким зіткнувся вперше.

Євген Боковенко, ветеран АТО: «Це дуже прикро, скорботно. Видно, що не хоче дбати не тільки держава, навіть ці перевізники не хочу дивитися в очі тим людям, які захищали свою батьківщину, волю й незалежність». Для учасника бойових дій в Афганістані така ситуація також стала цілковитою несподіванкою.

Сергій Варава, учасник бойових дій: «Часто дуже їжджу. Але за весь час, перший раз зі мною трапилась така ситуація». Керівництво автовокзалу тільки розводить руками. Кажуть, на перевізника ніяк вплинути не можуть. Мовляв, той не хоче везти, бо держава йому не компенсує пільгові перевезення.

Віталій Мироненко, начальник автовокзалу: «Ми вплинути на цю ситуацію не можемо, тому що компенсувати кошти повинна держава. Ми в такому об’ємі за свій власний рахунок не можемо перевозити пільгових пасажирів, це питання до органів влади». Що ж до заяви водія, що за законом вони мають право перевозити лише одного пільговика, спростовують ці слова.

Віталій Мироненко, начальник автовокзалу: «В законі не сказано про одного. Такої норми ніде немає. Це їхні власні побажання, тому не можу сказати, чому вони вирішили возити одного пільгового пасажира». На свій захист пільговики викликали поліцейських. Проте маршрутка так і не рушила. Частину пасажирів автостанція пересадила в інші автобуси, частина ж залишилась чекати. А учасники бойових дій рушили давати покази правоохоронцям.

Джерело: gorod.cn.ua

Карма? В окупованому Криму вантажівка загарбників роздавила авто колишнього "топчиновника", він загинув

вівторок, 19 березень 2024, 10:25

У ДТП з російськими військовими загинув колишній голова Кримавтодору Дмитро Кривенко, . Як повідомляють російські ЗМІ та кримські пабліки, Кривенко загинув сьогодні, 18 березня, на одній із кримських трас. Авто колишнього чиновника лоб в лоб зіткнулося...

"Пляжі Ірану і КНДР чекають вас": Соловйов запропонував достойну "альтернативу" росіянам амість Європи

вівторок, 19 березень 2024, 10:22

Російські пропагандисти на шоу рупора Кремля Володимира Соловйова поскаржилися на те, як "важко" жити без відпочинку в Парижі та на Лазурному березі. Соловйов своєю чергою запропонував альтернативу – "курорти" Ірану та Північної Кореї, передають Патріо...