Відпустки відкладаються. ЄС продовжив заборону на в'їзд для іноземців: Коли планують скасувати

Міністри внутрішніх справ країн-членів Європейського союзу ухвалили рішення продовжити заборону на в'їзд іноземців у ЄС до 1 липня. Про це повідомила єврокомісарка з питань внутрішніх справ Ілва Йоганссон. Також вона додала, що це тільки попередня дата, заборону на в'їзд може бути продовжено й після 1 липня, передають Патріоти України.

"Заборону на в'їзд з-за кордонів ЄС продовжили до кінця місяця, щоб створити належні умови для поступового відкриття кордонів", – підкреслила Йоганссон.

Отже, туристи з країн, які не належать до Шенгенської зони, не зможуть відвідати ЄС. Однак заборона не зачепить громадян Великобританії, але всі вони повинні будуть пройти обов'язкову 14-денну обсервацію в разі в'їзду в Євросоюз. Що стосується критеріїв, для кого і як відкривати кордони, то найближчими днями триватимуть консультації з цього питання між Єврокомісією та країнами-членами. Одночасного відкриття для всіх держав не буде.

Треба почекати: Синоптикиня повідомила, коли відступлять холоди і до України повернеться тепло

четвер, 25 квітень 2024, 8:48

В Україні посеред цього тижня розпочнеться поступове підвищення температури. Втім, швидкого повернення тепла очікувати не варто. Про це NV розповіла синоптикиня Укргідрометцентру Наталія Птуха, передають Патріоти України. За її словами, на погоду вплив...

"Захист України" стосується всіх: У Раді ухвалили законопроєкт, за яким хлопців і дівчат не розподілятимуть

четвер, 25 квітень 2024, 8:30

Депутати Верховної Ради більшістю голосів ухвалили в першому читанні законопроєкт №11092, яким пропонують скасувати розподіл у навчанні дисципліни "Захист України" для хлопців і дівчат. "За" проголосували 291 парламентар, передають Патріоти України. Пр...